Forbereder nytt OBS-varsel: - Det vil nok komme opp mot 120 mm nedbør i løpet av 48 timer

Artikkelen er over 3 år gammel

Meteorologen ber folk om å åpne sluk og kummer - nå blir det veldig vått.

DEL

Værgudene har hatt det forholdsvis travelt hittil i januar, og nå ser det ut til at de er klare for nok en runde.

Mandag meldte meteorologene på Twitter om det de kalte en klassisk oppstilling: Et varmt høytrykk sør for Sverige og et kjølig lavtrykk over Island sørger for en ny runde med mildvær og regn i Nord-Norge ut i uka.

Overfor Rana Blad opplyser vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Sjur Wergeland, at de er i ferd med å forberede et nytt OBS-varsel.

- Dette vil vi sende ut i løpet av morgendagen. Slik det ser ut når vil det komme store nedbørsmengder i løpet av onsdag og torsdag. Dette kombinert med at temperaturene stiger, noe som fører til større snøsmelting og mye smeltevann, vil det bli noen skikklig våte dager.

Wergeland opplyser at store deler av Nordland og Troms kan vente store nedbørsmengder i perioden.

- Ser vi på Mo i Rana ligger det an til at det vil komme rundt 60 mm nedbør som regn i løpet av onsdag, mens det dagen etter er ventet en 50 til 60 mm nedbør også da.

Temperaturene stiger til rundt fem-seks grader. Det får meteorologene til å komme med en klar oppfordring til folk:

- Med nedbørsmengdene som kommer ovenfra og smeltevannet som kommer på bakken, er det på tide å åpne sluk og kummer for å forhindre oversvømmelse.

De store nedbørsmengdene vil også sørge for vanskelige kjøreforhold.

På toppen av det hele vil det også blåse godt langs hele kysten av Nordland. På onsdag og torsdag er det ventet sørvestlig sterk kuling.

I Mo i Rana meldes det om vindstyrker opp mot stiv kuling fra sørvest onsdag kveld, avtagende til liten kuling torsdag morgen.

Artikkeltags