Nå blir det storm på Helgeland igjen: - Typisk for vintersesongen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

VG melder at det er meldt sterk storm i hele landet på mandag, og Nordland og Helgeland slipper ikke unna denne gangen heller. Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Jon Austerheim, sier til Helgelendingen at et kraftig høytrykk i øst er på vei vestover. Når det nærmer seg lavtrykket som ligger over Grønland og Island, gir det kraftige vinder imellom.

– Vinden øker jevnt over gjennom helga, før den kommer for fullt på mandag. På søndag kveld kan det bli opp mot stiv kuling i styrke, før det øker på til liten storm enkelte steder på mandag, sier Austerheim som sier det først og fremst er på kysten vinden vil merkes mest.

Yr.no meldes det at det fra mandag kveld av skal blåse stiv kuling fra sør-sørøst i Mo i Rana. Dette fortsetter frem til tirsdag morgen.

På Saltfjellet er det meldt om liten storm fra mandag kveld av. På Umbukta er det meldt om liten storm fra mandag ettermiddag, avtagende til stiv kuling utover mandag kveld.

– Det er ikke så lenge siden forrige gang det blåste kraftig i regionen. Er dette vanlig?

– Høytrykkene som dannes over Sibir er typiske for vintersesongen, og er sånn sett ikke uvanlig. Det som kan gjøre dette problematisk er de som sagt de ujevne vindkastene. Spesielt flytrafikken kan nok få noen utfordringer, sier Austerheim.

– Hva med nedbør?

– Det kan komme litt nedbør noen steder, men ikke noe av betydning, avslutter meteorologen.

Artikkeltags