Gjør deg klar for 20 grader og strålende sol de neste dagene

Det blir fint vær de neste dagene - her fra oversikten over været onsdag ettermiddag.

Det blir fint vær de neste dagene - her fra oversikten over været onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter en våt og regnfull helg ser det ut til at værgudene har bestemt seg for å gjøre opp for seg. For når Rana Blad snakker med statsmeteorolog Kristian Gislefoss manda ettermiddag er det gode nyheter han har å meddele.

- Det vil regne forsatt utover mandagen, men så får vi en veldig fin temperaturstigning fra tirsdag av og med vesentlig bedre vær.

For allerede tirsdag er det ventet temperaturer i underkant av 15 grader og overskyet med mulighet for sol. Dette stiger ytterligere de neste dagene.

- Det blir skikkelig fint vær på onsdag. Da blir det sol og temperaturer i underkant av 20 grader. Og torsdagen blir det enda bedre. Da tror jeg nok vi kan forvente å få temperaturer på 20 grader både i Mo i Rana og på Nord-Helgeland.

Deretter vil temperaturene falle litt på fredagen og det vil også komme litt regn.

- Vi venter temperaturer på rundt 15 grader fredag. Ellers så ser det bra ut i perioden lørdag til mandag, da vil det nok stige litt fra fredagen av.

Også starten på neste uke ser fin ut, men selv om Gislefoss egentlig ikke tør å si hvordan det blir på nasjonaldagen torsdag den 17. mai, så kommer han likevel med en antagelse.

- Slik det ser ut i øyeblikket så ligger det nok an til temperaturer mellom 10 til 15 grader og det er større sannsynlighet for at det blir opphold enn for at det blir nedbør. Men det er veldig langt frem i tid, altså, så dette er en usikker antagelse.

Artikkeltags