Gjør deg klar for enda mer uvær:– Nordland er midt i skuddilden for tiden

Stormsenteret som kommer inn mot kysten fredag. Foto: Meterorologisk institutt

Stormsenteret som kommer inn mot kysten fredag. Foto: Meterorologisk institutt

DEL

Fredag ettermiddag kommer vinden med voldsom kraft inn mot kysten:

– Sterkest blir vinden på kysten av Trøndelag og Nordland. Det er forventet sørvestlig liten til full storm, og det betyr at løse gjenstander kan flytte på seg. Så hvis du befinner deg i de utsatte områdene, fest løse gjenstander, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Martin Granerød til VG.

Spesielt Nordland er utsatt med vindkast over 30 sekundmeter.

– Nordland er midt i skuddilden for tiden. Det er mye vær, og der er det ikke fred å få for tiden, og de må stålsette seg for mer vær i løpet av dagen, sier vakthavende Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt, ifølge VG.

På Yr opplyses det at nedbør vil fortsette også de neste dagene.

Videre meldes det for Mo i Rana at temperaturene synker under null grader utpå lørdagen, altså ser det ut til at det blir snø man nå kan se frem til.

Den kraftige vinden ser det ut til at Mo i Rana går glipp av. Her meldes det frisk bris utover fredagen.

På kysten blir det imidlertid andre boller.

På Lovund meldes det om liten storm med vind i 23 m/s fra sør-sørvest utover fredagen og gjennom natta. Vinden vil avta litt utpå formiddagen lørdag.

På Myken meldes det om full storm med vind i 25 m/s fra sør-sørvest fredag kveld, dette minker til liten storm fra først nord-nordvest så fra nord utover natt til lørdag og lørdag formiddag.

På Saltfjellet meldes det om seks minusgrader, en god del nedbør og stiv kuling fra sør-sørvest økende til sterk kuling fra nord-nordvest utpå lørdagen.

Over Umbukta meldes det om en god del nedbør, minusgrader og liten kuling fredag kveld, økende til stiv kuling natt til lørdag.


Artikkeltags