Her kommer våren til Helgeland - melder strålende sol og tosifret antall varmegrader

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Som det heter i George Harrisons udødelige sang Here comes the sun; "Little darling, it's been a long cold lonely winter".

For det har vært en lengre og kaldere vinter enn vanlig, også her på Helgeland. Men nå ser det endelig ut til at våren er på vei, noe som også bekreftes av statsmeteorolog Magnus Haukland ved Vervarslinga for Nord-Norge.

- Nå fra torsdag av blir det fint vær i store deler av Nord-Norge, helt opp til Tromsø, i en stund fremover. Både inn mot helga og et stykke ut i neste uke.

Haukland forteller at det er en høytrykk som bygger seg opp sørpå som fører med seg mild luft sørfra. Det sikrer både sol og pent vær - og etterlengtede varmegrader.

- På dagtid vil vi se temperaturer som nærmer seg og trolig bikker et tosifret antall varmegrader i løpet av perioden. På natta vil det nok fortsatt være kaldt, men det vil altså bli veldig fint på dagtid.

Haukland forteller at det er usikkert hvor lenge finværet varer, men sier at det foreløpig ser ut til å vare et godt stykke ut i neste uke.

- På onsdag så kan det se ut til at det kommer litt nedbør og mildvær oppover. Det er fortsatt usikkert, men kommer det vil det hjelpe ekstra til på snøsmeltingen.

Slik ser langtidsvarslet for Mo i Rana ut på Yr.no

Slik ser langtidsvarslet for Mo i Rana ut på Yr.no Foto:

Artikkeltags