Melder fint Blåvegenvær: – Det blir ganske sikkert sol

FINT VÆR: Lørdag går Blåvegenløpet. Det ser ut til å bli bra vær, men regnbyger fra lørdag ettermiddag. Foto: Marie Skonseng

FINT VÆR: Lørdag går Blåvegenløpet. Det ser ut til å bli bra vær, men regnbyger fra lørdag ettermiddag. Foto: Marie Skonseng

Artikkelen er over 2 år gammel

Værvarslinga tyder på fint vær og ganske sikkert sol under Blåvegenløpet.

DEL

Lørdag arrangeres årets store skifest med turrennet Blåvegenløpet. Arrangørene i IL Stålkameratene bruker å ta imot godt over tusen deltakere, i tillegg til at det er mange tilskuere langs løypa.

Værmeldingen tyder på at arrangører, deltakere og tilskuere kan få en fin opplevelse.

– For lørdag ser det ganske fint ut med litt vind, og ganske sikkert sol, sier vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Nord-Norge, Håvard Thorset.

Han sier imidlertid at det kommer et lavtrykk lørdag kveld som gir nedbør. Thorset melder at det også blir litt snø fredag, så det ser ut til at Blåvegenløpet kommer i en luke mellom ikke fullt så bra vær.

– Men det er ennå en stund til, så varselet kan endre seg, sier Thorset.

Søndag ser det ut til å bli fem-seks plussgrader og regn. Thorset vil ikke si noe sikkert om dagene utover i påska.

– Det er litt tidlig å si noe om selve påska, men tendensen er ganske bra så det er nok muligheter for noen fine dager innimellom, sier Thorset.

Løypesjef i Blåvegenløpet, Gunnar Pedersen, sier at det ikke er noen problemer i løypa etter tidvis kraftig regnvær både mandag og tirsdag.

- Alt ligger godt til rette, sier Pedersen.

Han sier at de kjørte opp løypa gjennom Reinfjellia tirsdag og mellom Umbukta og Røde Kors-hytta onsdag. Torsdag skal tråkkemaskinen kjøre fra Utsikten til målområdet.

Artikkeltags