Mildvær, regn og mye vind i vente: – Det kan nok bli veldig vanskelige kjøreforhold

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meteorologene vurderer et ekstremvarsel for nordre deler av Nordland og Troms, men Helgeland ser ut til å slippe unna det verste været i denne omgang.

Men noe særlig bra vær, blir det ikke på Helgeland heller.

– Nå blir det snart økende vind fra sørvest som i alle fall kan bli stiv kuling på kysten av Helgeland, sier meteorolog Håvard Thorset ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Temperaturøkning

I kveld blir det temperaturøkning i hele distriktet, og i alle fall på kysten kommer det som regn.

– Snødekte veier kan bli glatte, advarer Thorset.

I morgen blir det fortsatt vestlig-sørvestlige vinder og liten til stiv kuling på kysten.

– Det blir av og på med nedbør, men mest plussgrader, sier meteorologen.

Så kommer onsdagen med et nytt lavtrykk og enda varmere luft.

– Da blir det i alle fall plussgrader også i innlandet. Det blir en veldig ustabil værtype og det kan bli ganske kraftig vestavind. Det kan nok bli veldig vanskelige kjøreforhold, særlig i fjellet, sier Thorset.

På Saltfjellet regner man med liten storm 22 fra vest-sørvest onsdag kveld, også i nesten 700 meters høyde blir det plussgrader.

Kan bli ekstremvær

Det er spesielt lenger nord i fylket og i Troms det blir mye vind onsdag, og det kan bli sendt ut varsel om ekstremvær.

– Foreløpig ser det imidlertid ut som om Helgeland slipper unna det verste, og selv om det kan bli mye vind, blir det ikke ille, sier Thorset.

Med andre ord ser det ut til at vinteren blir som den har vært så langt, veldig ustabil med vekslende regn og snø. Fram mot helga regner Thorset med at Helgeland igjen får snø.

– Slik det ser ut kan det etter helga igjen bli mildvær. Det er ikke noe høytrykk og stabilt finvær å se den nærmeste uken, sier han.

– Men det er vel normalt for vinteren. Det kommer nok en finværsperiode om ikke så lenge, men det er umulig å si. Det er i alle fall lov å håpe, sier meteorologen.

Artikkeltags