Obs-varsel: Opptil ti meter høye bølger, full storm og stengt på E12

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meteorologene har igjen sendt ut et obsvarsel for Nordland. Det lyder slik:

Fra i formiddag, onsdag, ventes vanskelige kjøreforhold i høyereliggende områder pga overgang til mildvær og senere sterk vind og snøfokk. Minkende vind, nedbør og synkende temperatur utover onsdag kveld. Økning til vestlig full storm sør for Lofoten, i kveld dreiende nordvestlig med kortvarig full storm også i nord. Mulighet for vindkast på omkring 30 m/s. Sent i kveld minkende.

De melder også om høye bølger langs kysten av fylket i kveld. Også på Helgeland kan det bli opptil ti meter høye bølger.

Uværet som er på vei har allerede rammet fergetrafikken mellom Bodø og Lofoten, men ellers ved 12-tiden går trafikken som normalt.

Klokken 12.20 melder politiet at det er svært glatt og vanskelige kjøreforhold ved Tverrvatnet på E12 i Rana. Det var ingen strøbiler ledige, og bare noen minutter senere valgte man å stenge veien ved Tverrvatnet og Umskardtunnelen.

Følg trafikkmeldingene her.

13.00: Fergestrekningen Rødøy-Gjerøy er innstilt på grunn av uværet, og blir ikke åpnet igjen i dag.

Uansett så kommer vinden med lavere styrke enn man først trodde. Det ble vurdert å sende ut ekstremvarsel fra området fra Bodø og nordover, men det blir det ikke.

Artikkeltags