Det blir ikke vinter ennå, men flytrafikken kan få flere problemer

Onsdag lettet tåka for seint til at morgen- og formiddagsflyene gikk og landet som oppsatt. Torsdag kan det bli flere forsinkelser hvis den varslede lokaltåka slår til.

Onsdag lettet tåka for seint til at morgen- og formiddagsflyene gikk og landet som oppsatt. Torsdag kan det bli flere forsinkelser hvis den varslede lokaltåka slår til. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Uka startet med glatte veier og lavere temperaturer enn vi har hatt nesten hele høsten. Det er likevel ikke noe som tyder på at snøentusiaster trenger å rope av fryd riktig ennå.

– Fredag kommer det litt kaldere luft. Det blir snø i Troms og nord i Nordland, men jeg er veldig usikker på om det kommer til Helgeland. Salten blir i grenseområdet, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorseth.

Kaldlufta som kommer lenger nord, kan likevel gi litt snø i lufta, kanskje ikke mer enn sludd, men skiføre blir det ikke. Høyt til fjells kan det kanskje komme som ren snø.

Onsdag formiddag ble det meste av flytrafikken på Røssvoll lammet av tåke. Tirsdag var det også problemer og bare ett fly landet. For reisende er det bare å krysse fingrene også for torsdagen.

– Det kan nok bli tåke først på dagen. Det er lite vind, og fare for lokal tåke. Fredag blir det derimot ikke tåke, for da kommer det mer vind, sier Thorseth.

Artikkeltags