Vi går noen meget solrike og kald dager i møte. I det minste hvis vi skal tro på værmeldingen til Verslinga for Nord-Norge.

- Det ser ut til at det blir noen fine dager fremover, ja. Det kan kanskje se litt mørkere ut i Troms og Finnmark, men for Helgeland ser det ut til at det ganske så sikkert blir fint vær, opplyser vakthavende statsmeteorolog ved Vervarslinga, Håvard Thorseth, ovenfor Rana Blad onsdag.

Torsdag ser det ut til at det blir noen skyer og litt gråvær i starten av dagen, men så blir det stadig mer klarvær og kaldere inn mot helga.

- Det kommer en nordøstlig vind, noe som ofte gir tørt og kaldt vær, og med den kommer et høytrykk som ser ut til å legge seg rett over Helgeland. Dermed ligger det an til at det fra fredag av ganske sikkert kommer til å bli fint på Helgeland.

Thorseth opplyser at det er meldt klarvær og sol gjennom hele helga og et stykke ut i neste uke. Men det vil også bli kalde dager slik det gjerne er når det er klarvær om vinteren.

- Siden sola kommer frem, blir det gjerne litt varmere midt på dagen når den får ta litt, men det ser ut til at temperaturene kan falle ned mot en minus 15 grader om natta, opplyser Thorseth.

 

I følge yr.no ser det ut til at temperaturene vil ligge rundt 8-10 minus på dagtid på Mo, mens det om natten vil synke til minus 15.

Temperaturene for Hemnes er ventet å ligge på rundt fem grader varmere enn på Mo, og det er også her ventet å bli stort sett sol gjennom hele helga.

For Nesna er ventet sol og noen skyer samt temperaturer rundt 10 grader varmere enn det er meldt på Mo.