Kommunen får klager på veien i sentrum, men kan ikke love en makeover med det første

Ole Tobias Olsens gate i sentrum er full av sår og hull, men blir ikke asfaltert med det første.

Ole Tobias Olsens gate i sentrum er full av sår og hull, men blir ikke asfaltert med det første. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ole Tobias Olsens gate, en av Mo i Ranas hovedgater, minner nå i den tidlige vårløsninga stedvis mer om en kjerresti. Dype hull og et dekke i oppløsning har preget veien siden den verste isen forsvant.

– Kort fortalt er det et omfattende og krevende arbeid. Det er veldig dårlige kjøreforhold i O. T. Olsens gate, men også i rundkjøringa. Vi har kontinuerlig dialog med dem som jobber for å holde det i orden, sier Jan-Erik Furunes, teknisk sjef i Rana kommune.

Teknisk avdeling har mottatt flere klager på kjøreforholdene og de er fullt klar over situasojnen. En vinter som langt fra har vært til støtte og hjelp for de veiansvarlige, har gjort sitt til at det fortsatt vil ta tid før det igjen er kjørebane i vater i sentrum.

– Det skal fikses helt i orden nå fram mot vårparten. Asfalten skal tilbake, sier Furunes.

I mellomtiden minner Furunes igjen om at følgende gjelder: Avpass farten, kort og greit. Samtidig som alle venter på at telen går og asfalten er tilbake, forklarer Furunes at det gjøres nødvendige tiltak for at veien er kjørbar.

Hans Myrnes (Frp) kalte i ferbuar veien for en «berg-og-dalbane» og tok i et møte i utvalg for miljø, plan og ressurs (MPR) opp muligheten for å få lagt nytt dekke, uten at forslaget fikk gjennomslag.

Artikkeltags