De mottok 10.000 innspill fra publikum. I morgen avslører SpareBank 1 Nord-Norge hvordan de skal bruke en halv milliard kroner for å løfte Nord-Norge

SAMFUNNSLØFTET: Banksjef i Sparebank1 Nord-Norge Tor Magne Aanonli (t.h.) og kollegene Siren Rødahl og Bjørn Rune Sørensen var torsdag ute i gågata for å høre hva blant andre  Britt Ane Jakobsen, Veronika Drage og lille Eline Marie (10 mnd) syns om hvilke gode formål som bør få penger fra banken.

SAMFUNNSLØFTET: Banksjef i Sparebank1 Nord-Norge Tor Magne Aanonli (t.h.) og kollegene Siren Rødahl og Bjørn Rune Sørensen var torsdag ute i gågata for å høre hva blant andre Britt Ane Jakobsen, Veronika Drage og lille Eline Marie (10 mnd) syns om hvilke gode formål som bør få penger fra banken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det var i april SpareBank 1 Nord-Norge ba landsdelen om innspill til hvordan de skulle bruke 466 millioner kroner for å utvikle Nord-Norge. Det endte med at de mottok 10.000 svar. Innspill som nå er blitt til Samfunnsløftet.

I en pressemelding onsdag opplyser SpareBank 1 Nord-Norge at strategien for bruken av pengene nå er klar. Denne vil bli presentert på en pressekonferanse torsdag.

– Det var lokale krefter som i sin tid etablerte sparebanker, der overskuddet skulle gå tilbake til samfunnet. På samme måte er det lokale krefter som har staket ut kursen for å bruke dette overskuddet. Nå er det lokale krefter, ideer og visjoner som skal realisere strategien, sier Tor Magne Aanonli, banksjef for avdelingen i Mo i Rana, og fortsetter:

– Nå håper jeg alle med visjoner eller prosjekt i og for Helgeland bruker muligheten. Dette blir mer enn en presentasjon fra banken. Jeg håper også at samfunnsaktører bruker anledningen til å snakke sammen og med oss for hvordan denne strategien kan realiseres. Samfunnsløftet er både en strategi for bruk av samfunnsutbyttet fra SpareBank 1 Nord-Norge, og en samarbeidsplan for å løfte landsdelen der disse verdiene er skapt.

Artikkeltags