Venninner åpner fjellgården

Annette Sønvisen, Maja Sætermo og Vanja Bergli har åpen gård på bredek. Det ser de fram til. Foto: Ole Martin Loe

Annette Sønvisen, Maja Sætermo og Vanja Bergli har åpen gård på bredek. Det ser de fram til. Foto: Ole Martin Loe

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Ved en tilfeldighet bestemte de tre venninnene Maja Sætermo, Annette Sønvisen og Vanja Bergli seg for å få litt mer liv på Bredek. Nå inviterer de til åpen fjellgård.

DEL

– Det er egentlig ganske lenge siden vi snakket om dette. I fjor vinter begynte vi å snakke om det igjen, og da bestemt vi oss for å forsøke å gjennomføre det, sier Maja Sætermo, Annette Sønvisen og Vanja Bergli.

Det som imidlertid bekymrer dem mest nå er at vepsebolet på brua over elva som Rana Blad skrev om tidligere skal skremme folk vekk.

– Vepsebolet er allerede fjernet. Vi vil at flest mulig skal ta turen opp til Bredek, og ingen behøver å bekymre seg for at det skal være fare for å bli angrepet av veps når man skal gå over hengebrua, sier Vanja Bergli.

Onsdag ble det fraktet en del utstyr opp til fjellgården med helikopter. Det som gjenstår nå er blant annet dyrene.

Nå er de klare til å ta med dyrene til fjells. De tre venninnene er litt bekymret for hvordan det skal gå når geitene skal bæres over hengebrua.

– Vi regner med at det går bra, men det kan selvfølgelig bli vanskelig. Vi skal ha med oss geiter, lam, høns og en hest. Hesten må over elva ved hjelp av egen maskin. Det kan også bli en utfordring, sier Bergli.

– Vi ser fram til dette. Det kommer til å bli kjempemoro. Folk er velkomne til å bo i telt der opp. Det er dessverre fult på gården siden det også skal være folk fra museet og Statsskog der, avslutter Maja Sætermo, Annette Sønvisen og Vanja Bergli.

* Les hele saken i dagens papir- og pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags