Vil droppe første skoledag i protest

Det ligger an til en samlokalisering av de tre enhetene ved Polarsirkelen videregående skole, til Mjølan. Dette mener elev Maiken Pedersen er problematisk.

Det ligger an til en samlokalisering av de tre enhetene ved Polarsirkelen videregående skole, til Mjølan. Dette mener elev Maiken Pedersen er problematisk. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Delte reaksjoner på den planlagte aksjonen.

DEL

Tredjeårseleven Maiken Pedersen på Polarsirkelen videregående, nekter å godta at Moheia skal nedlegges og flyttes til Mjølan.

For trangt

– Hvis alle elevene skal inn på Mjølan, blir det veldig liten plass, og selv om man bygger ut, blir det for trangt, hevder hun.

For å få opp øynene til sine medelever, dannet hun Facebookgruppen «Ikke Mjølan» som oppfordrer til boikott av første skoledag i år.

Ødelegger Moheia-kulturen

I 2017 skal Moheia-elevene flyttes til Mjølan.

– Det blir ikke i min tid som elev, men jeg tenker på elevene som kommer etter oss. For lærerne er dette en god ordning, men det er elevene vi skal tenke på. Det ødelegger en lang og sterk kultur som er opparbeid på Moheia over mange år, derfor oppfordrer jeg alle mine medelever på studiested Moheia til å boikotte første skoledag etter nyttår, 6. januar, sier Pedersen og poengterer at ingen forskning viser at en større skole er en bedre skole.

Mange er uenige

– Mener du det blir for liten plass selv om dagens bygg gjøres om og man også får nybygg?

– Det blir likevel for liten plass. Det kan hende skolen blir større, men det blir jo trangt å få tusen, nesten to tusen elever inn på samme skole. I tillegg er det bare en eneste vei dit, det må endres på.

Reaksjonene på aksjonen har vært delte.

– Det er ganske mange som er uenige med meg, men noen er enige også, så det har blitt som forventet. Jeg startet Facebook-aksjonen for å se hvor mange som var enige og hvor mange som ble med på boikotten, men også for å få opp oppmerksomheten rundt dette og vise hva som kommer til å skje. Kanskje vi må gjøre noe og tenke over konsekvensene, sier hun.

Får fravær

Maiken Pedersen ser ikke for seg å kjempe videre for saken.

– Nei, jeg er ikke rette person til det, men kan godt bygge opp under andre.

I skrivende stund har 45 personer meldt at de støtter Pedersens aksjon på Facebook. Selv er hun ikke med i elevrådet og ytrer seg kun på bakgrunn av eget engasjement. Sindre Kleftås ved elevrådet på Moheia ønsker ikke å kommentere saken.

– Og du møter ikke opp første skoledag?

– Nei. Det blir nok registrert som fravær, men det ... det går greit, avslutter Maiken Pedersen.

Artikkeltags