Vil flytte kaviaren til Trondheim

Artikkelen er over 13 år gammel

HEMNES: En gruppe som har sett på Mills sin framtidige struktur foreslår å flytte kaviarproduksjonen fra Finneidfjord tilTrondheim. Si din mening!

DEL

– Nå er vi lynforbannet og klare til kamp, sier tillitsvalgt Eirin Johnsen Myran.

I dag har Mills-konsernet sju produksjonssteder i Norge. Av disse skal fem beholdes. Gruppa foreslår å selge bedriften "Pasta Basta" i Bergen. Produksjonen av Delikat sild foreslås flyttet fra Trondheim til Polen, mens man vil flytte kaviarproduksjonen fra Finneidfjord til Trondheim.

– Ikke fornuftig

Johnsen Myran har ingen forståelse for anbefalingen som styringsgruppa har kommet fram til.

– Det ligger innen opplagt fornuft i en slikt flytting og jeg ser slett ikke noen innsparingspotensial. Det burde være like billig, om ikke billigere, å fortsette produksjonen av kaviar her hos oss i Finneidfjord. Jeg vil gjerne se det regnestykket som viser at Trondheim er billigst, sier hun.

Meldingen fra styringsgruppa har ildnet opp fagforeningsdamen. Johnsen Myran vil nå gjøre alt for å overtale styret til å ta en annen beslutning enn det styringsgruppa legger opp til, i møtet kommende fredag.

– I det minste bør de kunne fatte et vedtak om at de vil se på lokaliseringen en gang til. Siden vi nylig ble kjøpt opp av Mills kom vi veldig seint på banen i forhold til denne prosessen. Dermed mener jeg at alle fordelene ved å produsere kaviaren på Finneidfjord ikke har kommet fram, sier hun.

Mange fordeler

Johnsen Myran fastholder at virksomheten i Finneidfjord har mange fordeler.

– Fortsatt nyter den godt av billigere arbeidsgiveravgift enn i Trondheim. I tillegg har bedriften billig og godt vann med egen og sikker vannforsyning som man ikke betaler vannavgift for, påpeker hun.

– Dette handler om å kjempe for en bedrift som går med overskudd og om en viktig arbeidsplass i ei lita bygd. Jeg blir så forbannet når folk ikke verdsetter arbeidet folk har gjort her på en utmerket måte i mange år, sier Johnsen Myran, som håper at både ansatte, hemnesværinger og helgelendinger vil fortelle Mills-styret at man vil bevare kaviarproduksjonen på Finneidfjord ved å delta i fakkeltog for fabrikken onsdag kveld.

Artikkeltags