Gå til sidens hovedinnhold

Vil inn i Widerøe

Artikkelen er over 8 år gammel

I dag behandler fylket budsjettet, men allerede onsdag ble det kjent at Høyre og Arbeiderpartiet vil sette av 100 millioner til å kjøpe seg inn i Widerøe

Den første saken de nye samarbeidspartiene legger fram, utenom budsjettet, er å sette av inntil 100 millioner kroner for å kjøpe Widerøe flyveselskap «sammen med interessenter» som Odd Eriksen har hatt kontakt med. Pengene skal stå tilgjengelig hvis det dukker opp muligheter.

- Vi går inn med disse midlene for å spille en rolle i en eventuell overtakelse av Widerøe, sier Norvoll i Ap.

- Det er ikke slik at vi skal drive flyselskap. Vi skal ikke være noen langsiktig partner, men vil selge oss ut så snart den nye eierkonstellasjonen er kommet på plass, sier Oddleif Olavsen (H).

I følge An.no vil Nordland fylkesting vedta dette i dag. Fylkestinget gir da fylkesrådet fullmakt til å handle.

- Vi snakker om å bidra til en norsk eller nordnorsk løsning til eierskapet i Widerøe, bekrefter fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Næringspolitikk

- Vi får fullmakten. Vi har pengene på fond. Vi gjør ikke dette ut fra transportpolitiske hensyn. Vi er beredt til å handle av næringspolitiske årsaker, sier Eriksen.

- Da er vår begrunnelse at Widerøe har sitt hovedkontor i fylkeshovedstaden. 700 ansatte har sitt arbeidssted i Bodø. Det er en infrastruktur og en kompetanse hos Widerøe som vi mener det er særdeles viktig å ta vare på, sier Eriksen.

En annen sak

– Det er en helt annen sak hvor flyene skal lande og ta av, eller hvor ofte de skal gå. Det blander ikke vi oss bort i, i denne omgang. Det som er viktig nå, er at Widerøe er et salgsobjekt og i spill. Vi vil bidra, dersom det er nødvendig, for å finne løsninger som sikrer den forankringen Widerøe har til Bodø og Nord-Norge.

Muskler

- Vi har muskler og vi har kapital til å handle. Det er det som er så viktig, å drive en økonomisk politikk som sikrer oss handlekraft til å gjøre noe når ting skjer. Vi er beredt til å bidra til en god løsning for Widerøe, sier Odd Eriksen.