Gå til sidens hovedinnhold

Vind i seilene

Artikkelen er over 9 år gammel

- Selve livet er en ferie for meg, for jeg har det så interessant og jobber med så mye artig, sier Malin Arntsen fra Klokkergården. Hvem andre enn Malin får vel dronningen på uanmeldt besøk?

- Flyttestrømmen har snudd, ungdommen kommer hjem og skaper egne arbeidsplasser, sier Arntsen mens hun tar seg en velfortjent pause. Jobben har blitt en livsstil og ofte kjører hun ikke fra arbeidet før klokken runder 11 om kvelden.

Klokkergården går så det uler og nå satses det for fullt på marinaen.

- Vi holder på å bygge fasthavn og søker om å bli en havn for yachter, men må få på plass en registrering først. Kaia må kunne ta båter fra 40 fot og oppover, sier hun og forteller at den typen klientell ofte reiser forbi Rødøya, men at de nå får muligheten til å legge seg ved kai.

- Vi vil bruke hele vika til båtturister og drømmer om en promenade helt bort til Havdurbrygga.

Lokalprodusert mat

En gjestekokk fra Bølgen og Moi er innleid for sommeren.

- Vi har en todelt meny med det lokale og det nyere basert på lokale matvarer, sier Arntsen. De fire siste årene har hun leid inn gjestekokker i sommersesongen og hun forteller at folk bør reservere bord i travle sommeruker.

Øya er oppshinet med ny asfalt, skilt og informasjonstavler.

- Men si meg, har du noen gang ferie selv?

- Livet er en ferie for meg for jeg har det så interessant på jobben. Når jeg reiser bort så stjeler jeg mest ideer fra andre. Ellers blir jeg så rastløs når jeg ferierer.

Kongelig besøk

De fleste som legger ferien til Rødøya kommer fra strekningen Brønnøysund i sør til Bødø i nord. En del kommer via riksvei 17, mens båtturister fra hele landet dropper innom.

- For noen helger siden fikk vi plutselig telefon fra Kongeskipet om at dronningen ønsket å komme innom. Jeg hadde fri den dagen og gikk rundt helt nedstøvet i bare joggebuksa. Vi fikk ikke vite det før en halvtime før hun gikk i land, da røkte det her! sier Malin og ler før hun forteller videre:

- Dronningen fortalte at det gikk gjetord i hele landet om Rødøya, Klokkergården og maten. Og så falt hun for eventyrskogen, sier Arntsen og sikter til en turløype med innlagt eventyr og store og små effekter fra eventyr og sagn.

- Hun sa at Märta skulle ha åpnet eventyrskogen. Da de hadde dratt sin vei sto vi alle igjen som noen spørsmålstegn. Hva skjedde? ler Malin og forteller videre om sitt liv på Klokkergården:

- Jeg har ikke behov for noe annet. Øya er stua mi. I stedet for en ny sofa kjøper jeg heller en benk eller et skilt og bruker energi på det. Jeg er så patriotisk at det nesten er skummelt. Jeg er den siste som kommer til å dra fra øya.