Helgeland Kraft advarer mot usikker is på deres regulerte magasiner

Forslandsdalen, Leirfjord

Forslandsdalen, Leirfjord Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding at Helgeland Kraft oppfordrer folk til å utvise forsiktighet når de beveger seg på isen ved regulerte magasiner.

Vær forsiktig når du beveger seg på våre regulerte vann. Isen kan være ustabil der vannet er regulert, sier Steinar Thomassen, vassdragsteknisk ansvarlig i Helgeland Kraft, og fortsetter:

- Det har vært en stabil vinter og mange tror kanskje isen er trygg, men det har vært lite tilsig av vann og nivået er derfor lavere enn vanlig. Det betyr at det vil være flere sprekker i isen, særlig inn mot land. Vi vil oppfordre alle om å være oppmerksomme.

Thomassen oppfordrer folk til å besøke iskart.no for å undersøke hvilke områder som er ekstra farlige.

- Ved innløp og utløp vil det være tynnere og svakere is. I overføringstunnelene, der vi henter vannet fra magasinene, er det mye strømmende vann. Dette er også merket på iskart.no.

Det foranderlige vannivået i regulerte vann gjør at isen ikke ligger stabilt. Man får derfor områder med opprisset is, hvor man kan hekte fast skiene eller snøscooteren. I år er nivået på vannet generelt litt lavere enn normalt i hele Nord-Norge.

Artikkeltags