Bodø kommune har signert intensjonsavtale med Vitensenter Nordland AS i Mo i Rana

AREAL: I hele andre etasje skal Vitensenter Nordland AS holde til. Der blir det Newton-rom, utstillinger og interaktive løsninger fordelt på 3.100 kvadratmeter. Bildet er tatt i forbindelse med at Fylkesrådet i fjor bidro med 7,5 millioner kroner. Prosjektleder, Torbjørn Aag presenterte i den forbindelse planene.

AREAL: I hele andre etasje skal Vitensenter Nordland AS holde til. Der blir det Newton-rom, utstillinger og interaktive løsninger fordelt på 3.100 kvadratmeter. Bildet er tatt i forbindelse med at Fylkesrådet i fjor bidro med 7,5 millioner kroner. Prosjektleder, Torbjørn Aag presenterte i den forbindelse planene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Dette framkommer i en pressemelding fra ordfører i Rana kommune, Geir Waage (Ap)

– Avtalen som Bodø kommune nå har signert er viktig for å kunne formalisere samarbeidet når Vitensenter Nordland er kommet i drift, sier Waage.

Ordfører i Bodø kommune, Ida Marie Pinnerød, sier dette også vil få betydning for Bodø.

– Avtalen er viktig for å gi barn og ungdom i Bodø tilgang til et nytt regionalt vitensenter som skal ha fokus på matematikk, naturvitenskap og teknologi, sier Pinnerød.

Rana kommune har som vertskommune vedtatt et betydelig løft og skal bidra med 3,5 MNOK i årlig driftstilskudd til det nye vitensenteret. Ved å etablere Vitensenter Nordland vil Nordland nå få tilgang til nasjonale kompetanse- og utviklingsressurser som er viktig for Nordland.

-Vi er kjent med at Vitensenter Nordland er i dialog med flere kommuner og formidlingsmiljø i Nordland hvor noen allerede har inngått intensjonsavtale om samarbeid. Vi håper mange ser muligheten for et godt samspill og samarbeid med vitensenteret, sier Rana-ordføreren.

Det finnes i dag 10 regionale vitensentre i Norge, men ingen mellom Tromsø og Trondheim. Det blir nå etablert et nytt regionalt vitensenter for Nordland lokalisert i Mo i Rana.

Vitensenter Nordland blir et populærvitenskapelig opplevelses- og læringstilbud som skal skape interesse for matematikk, naturvitenskap og teknologi. Totalt vil en disponere 3400m2 på Fjordsenteret med interaktive installasjoner der besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

I en pressemelding fra prosjektleder, Torbjørn Aag, sier han at det er stor interesse for Vitensenter Nordland som til nå har inngått 30 intensjonsavtaler med skoleledelse i kommuner, videregående skoler, museer, Newtonrom og bibliotek for å nå ut til hele Nordland på en god måte.

Per dags dato er det inngått intensjonsavtaler med:

Bodø kommune

Vefsn kommune

Rødøy kommune

Vågan kommune

Sortland kommune

Nesna kommune

Hemnes kommune

Træna kommune

Bodin videregående skole

Bodø videregående skole

Mosjøen videregående skole

Fauske videregående skole

Meløy videregående skole

Sandnessjøen videregående skole

Polarsirkelen videregående skole

Helgeland Museum

Norsk Luftfartsmuseum – Bodø

Vega Verdensarvsenter

Rana Museum

Newton Sørfold

Newton ENGIA Svolvær

Newton Fauske

Newton ENGIA Sandnessjøen

Meieriet bibliotek – Vestvågøy

Narvik bibliotek

Stormen bibliotek – Bodø

Vefsn bibliotek

Brønnøy bibliotek

Rana bibliotek

I tillegg er det signert samarbeidsavtaler med Nord universitet og First Scandinavia Mo i Rana 18.02.2019

Det er søkt om statlig medfinansiering fra Vitensenterprogrammet på 5 MNOK til drift som forventes avklart i løpet av 2019.

Vitensenter Nordland AS

Vitensenter Nordland skal være et populærvitenskapelig lærings- og opplevelsestilbud som skaper interesse for matematikk, naturvitenskap og teknologi ved at de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. Vitensenter Nordland skal også tilrettelegge mobile vitensentertilbud og vil samarbeide med museer, Newtonrom, bibliotek, skoler og andre formidlere for å nå ut til hele Nordland på en god måte.

  • Strekt eierskap i regionens næringsliv med 4 MNOK i aksjekapital i et non-profit AS
  • Lokal medfinansiering til drift fra Rana kommune på 3,5 MNOK per år
  • Tilsagn på 7,5 MNOK fra Nordland fylkeskommune
  • Gode lokaler på 3400m2 er klar i Fjordsenteret, sentrum av Mo i Rana
  • Fått støtte til utstyr og installasjoner fra næringslivet på 12 MNOK
  • 30 intensjonsavtaler på plass med kommuner, videregående skoler, museer, bibliotek og Newtonrom i Nordland
  • Søkt medfinansiering fra vitensenterprogrammet om 5 MNOK i årlig driftstøtte (avklares i løpet av 2019)

Artikkeltags