Vokser litt igjen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Etter en nedtur første kvartal, kan Rana notere seg for en befolkningsmessig opptur andre kvartal.

DEL

Men ikke nok til å unngå "røde tall" i halvårsregnskapet. Statistisk sentralbyrås ferske tall viser at det er 25.163 innbyggere i Rana pr. 1. juli. Dette er 27 færre enn ved inngangen til året, men fem flere enn etter første kvartal.

Mens Rana demper noe av befolkningsnedturen fra første kvartal med en liten opptur andre kvartal, fortsetter det å gå i feil retning for Hemnes, Nesna, Lurøy og Rødøy

Træna er imidlertid ikke å finne på kommuner med befolkningsminus etter første halvår. Kommunen økte med én første kvartal og en til andre kvartal. En pluss en blir pluss to for Træna så langt i år.

Den største vekstkommunen i fylket er fortsatt Bodø, som siden årsskiftet har vokst med 240 innbyggere og pr. 1. juli teller 45.815 personer. Bodø har et solid fødselsoverskudd – 127 – og et n3esten like solid flytteoverskudd; 113.

Til tross for noen vekstkommuner; innbyggertallet i Nordland fylke fortsetter å synke. I løpet av første halvår har innbyggertallet gått ned med 336 innbyggere, fra 235.436 til 235.105.

* Les mer om denne saken i morgendagens papir- og pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags