Vurderer å gå av etter hard kritikk

Rådmann Sigmund K. Johnsen får krass kritikk fra kontrollutvalget i Rana.

Rådmann Sigmund K. Johnsen får krass kritikk fra kontrollutvalget i Rana. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Kontrollutvalget mener rådmannen har brutt etiske retningslinjer. Rådmannen vil nå vurdere sin stilling.

DEL

Rana kommunes kontrollutvalg konkluderer med at rådmann Sigmund K. Johnsen har brutt kommunens etiske retningslinjer, i forbindelse med et gratis ferieopphold i Tyrkia samt kjøp av leilighet i Mo i Rana. I begge tilfellene er det snakk om forhold mellom rådmann Johnsen og forretningsmannen Cafer Karan, som er gjenstand for den knallharde kritikken.

Rådmann Sigmund Johnsen tok rapportens konklusjon hardt. Han vil nå vurdere sin stilling i kommunen.

- Det er naturlig for meg å vurdere min stilling etter dette. De stiller spørsmål ved min integritet og habilitet og slik skal det ikke være. Jeg vil nå se hva kommunestyret sier til rapporten før jeg bestemmer meg, sier Johnsen.

Kontrollutvalget konkluderer i en 28 siders rapport med at rådmann Johnsens lån av Cafer Karans ferieleilighet i Tyrkia samt et kjøp av en leilighet fra samme Karan, bryter med kommunens etiske retningslinjer.

Det er et enstemmig kontrollutvalg som mener at rådmannens gratis lån av Karans leilighet i Tyrkia sist sommer er i strid med kommunens etiske retningslinjer. Det er et punkt som omhandler at kommunens ansatte eller folkevalgte skal unngå å motta personlige fordeler som kan påvirke ens jobb eller verv, kontrollutvalget her mener det er begått et brudd i forhold til.

Når det gjelder kjøper av leilighet i Mo i Rana, er det dissens i utvalget. Fire av fem medlemmer mener imidlertid at rådmann Johnsen har brutt kommunens etiske retningslinjer også på dette punktet.

Det er et punkt som omhandler at ansatte eller folkevalgte skal unngå å komme i situasjoner som kan medføre konflikt mellom kommunens interesser og personlige interesser, man mener rådmannen har brutt. Her påpeker kontrollutvalget både Rana kommunes arbeid med et kunnskapssenter i Stako-bygget samt avtaler mellom kommunens flyktningeavdeling og Karan, som det problematiske. Cafer Karan er leietaker i Stako-bygget med restauranten Babettes. I tillegg har kommunens flykntingetjeneste avtaler med Karan om leie av seks leiligheter til en samlet leie på 48.800 kroner pr. måned.

Les mer om denne saken i lørdagens utgave av Rana Blad eller på vår E-avis.

Artikkeltags