Walseth over veteranene

KLAR: Den første tiden som fylkesvaraordfører ønsker Peter Eide Walseth å bruke til to hovedoppgaver. Å lære Nordland bedre å kjenne, samt lære mest mulig av de erfarne fylkespolitikerne.  Foto: Nordland Fylkeskommune

KLAR: Den første tiden som fylkesvaraordfører ønsker Peter Eide Walseth å bruke til to hovedoppgaver. Å lære Nordland bedre å kjenne, samt lære mest mulig av de erfarne fylkespolitikerne. Foto: Nordland Fylkeskommune Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

25-åringen Peter Eide Walseth fra Mo i Rana gjør kometkarriere i det politiske miljøet i Nordland. Nå er han enstemmig valgt til fylkesvaraordfører.

DEL

Walseth ble mandag valgt inn som den yngste fylkesvaraordføreren som noen gang har vært i Nordland.

- Det er overveldende, forteller han bare timer etter at resultatet er klart. Fylkestinget er den øverste politiske myndigheten i Nordland og jeg føler et stort ansvar. Nå ønsker jeg å gå inn og bidra til å gjennomføre dette på en verdig og god måte.

Fokus på to ting

Allerede før mandagens start på fylkestinget, visste den nye fylkesvaraordføreren at muligheten for vervet var til stede.

- Men nå tenker jeg på to ting. For det første har jeg mye å lære og vil bruke den første tiden til å ta lærdom fra de mer erfarne politikerne. For det andre vil jeg bli enda bedre kjent med Nordland, sier Walseth som flyttet til Rana fra Oslo i 2010. Jeg er veldig glad for at jeg flyttet til Nordland og Rana. Der trives jeg best.

Studerer økonomi og ledelse

Hverdagene skal fremdeles i hovedsak handle om økonomistudier på Universitetet i Nordland, studiested Rana.

- Jeg er ikke en frikjøpt politiker og kommer verken til å ha kontorplass i Bodø eller å flytte dit. I hovedsak skal vervet skjøttes når fylkestinget er samlet.

Les mer om denne saken i tirsdagens papiravis, på e-avis eller på iPad!

Artikkeltags