Giæver om Widerøe: - Avlivet 66 mennesker

I HARDT VÆR: Ola Giæver skrev at Widerøe hadde avlivet 66 mennesker. Det ble for drøyt for nettredaktøren. Foto: Aleksander Ramberg

I HARDT VÆR: Ola Giæver skrev at Widerøe hadde avlivet 66 mennesker. Det ble for drøyt for nettredaktøren. Foto: Aleksander Ramberg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Ikke verdt en kommentar fra oss. Enkelt og greit, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe.

DEL

[Nordlys] Det var sist helg at Giæver la ut to kommentarer på Facebook-siden til nettavisen Luftfart.Media.

De ble slettet kort tid etter publisering, skriver avisen Bodø Nu.

Innleggene på nettsiden hadde sammenheng med diskusjonen om sikkerhet etter at Luftfartstilsynet hadde kritisert Giævers selskap FlyViking for å unnlate å av-ise et fly som tok av fra Hammerfest lufthavn.

På bildet som ble offentliggjort i Nordlys kunne man se at snøfokket lå som en hale etter flyet.

Styrtet fly og avlivet mennesker

Giæver har tidligere påstatt at Widerøe sto bak rapporteringen til tilsynet, og i innlegget sist helg langet han ut mot sikkerhetskulturen i det konkurrerende flyselskapet.

«I min karriere hos de grønne har det flyselskapet styrtet 3 Twin Ottere, 1 Dash 7, og knust 6–7 Dash 8, avlivet 66 mennesker», skrev Giæver

– Jeg skrev dette fordi en person antydet at det er dårlig sikkerhetskultur i mitt flyselskap, FlyViking. Han trakk også frem Widerøe som et kronksempel på god sikkerhet. Det mener jeg er ekstremt sleivete og følte for å minne vedkommende på ting som har skjedd tidligere, sier Giæver til Bodø Nu.

LES OGSÅ (+): Her står snøfokken fra Fly Viking-flyet: – Vi ser svært alvorlig på dette

Tar ikke selvkritikk

Giæver tar ingen selvkritikk i intervjuet med avisen. Han fremholder at han kun har referert fakta.

- At det har gått ned en rekke Widerøe-fly gjennom historien. Selskapet har blant annet styrtet i Gamvik, Namsos og på Værøy. Det er bare å lese historiebøker, så ser man at det stemmer, sier Giæver.

Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll, sier til avisen at hun blir oppgitt over uttalelsene til piloten som tidligere var ansatt i Widerøe.

– For å si det slik: Kommentarer som disse er ikke verdt en kommentar fra oss. Enkelt og greit, sier Brandvoll.

LES OGSÅ: FlyViking lanserer nye ruter fra blant annet Bodø

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken