Nytt håp for Rana FK. Nå kommer næringslivet på banen

Bjørn Audun Risøy satt i prosjektgruppa som utredet et fotballsamarbeid mellom Mo IL og Stålkam. Nå bretter en del næringslivsaktører opp ermene for å se om man kan styrke den sportslige satsingen i Rana FK, som kjører på sparebluss. Foto: Øyvind Bratt

Bjørn Audun Risøy satt i prosjektgruppa som utredet et fotballsamarbeid mellom Mo IL og Stålkam. Nå bretter en del næringslivsaktører opp ermene for å se om man kan styrke den sportslige satsingen i Rana FK, som kjører på sparebluss. Foto: Øyvind Bratt

DEL

Rana FK sliter med toppfotballsatsingen. Nå vil en gruppe næringslivsaktører bidra.

Etter to sesonger med Rana FK har mye gått etter planen – sportslig sett.

A-laget har rykket opp i 3. divisjon, B/rekruttlaget har fulgt etter opp i 4. divisjon.

Men allerede i fjor var økonomien anstrengt i forhold til det man så for seg da klubbsamarbeidet ble et faktum seinhøsten 2017. Blant annet var det ikke penger til å dra på en planlagt treningsleir i Tyrkia.

Tre stillinger

I planen for det som skulle bli det nye flaggskipet for fotballen i Rana, var det blant annet tre stillinger – daglig leder, sportslig leder og hovedtrener for A-laget. Rana skulle omsider få et lag som kunne sikte mot de øverste divisjoner.

Hjelp: Rana FK ved daglig leder Sigurd Hognestad, kan få uventet hjelp.

Hjelp: Rana FK ved daglig leder Sigurd Hognestad, kan få uventet hjelp.

Målet var å ha om lag 4,5 millioner som en årlig bunn i budsjettet via større sponsorer – og i fem sesonger framover. Men det har ikke slått an så langt, i stedet har klubben sett at flere bedrifter som sa ja, ikke ble med.

Sviktende inntekter gjør at det bare har vært to faste stillinger i Rana FK. Og for ikke lenge siden var økonomien så anstrengt at trener/sportslig lederstillingen (60/40), ble redusert med 40 prosent.

Tilbake i angrep

En ny ukelang treningsleir ble samtidig avlyst, alt for å unngå røde tall i regnskapet.

Men nå kan det komme hjelp utenfra. En gruppe næringslivsaktører vil bidra til å styrke den sportslige satsingen og få Rana FK tilbake i angrepsposisjon. Nå inviterer de dagens samarbeidspartnere – og eventuelt nye medspillere – til lunsjmøte på Meyergården kommende fredag, den 13. mars.

Talsmann er Bjørn Audun Risøy, som også satt i prosjektgruppa som utredet samarbeidet.

– Etter at vi samlet kreftene i Rana Fotballklubb har mye positivt skjedd. Barne- og ungdomsfotballen er styrket for gutter og jenter, begge seniorlagene har rykket opp en divisjon, det er bra samhandling med bydelsklubbene og de andre på Helgeland, skriver Risøy i invitasjonen.

– Mye å forbedre

Det påpekes at det allerede er mange gode samarbeidspartnere/sponsorer og at det er en ansvarlig økonomi i klubben. Samtidig er det mye å forbedre.

– Det er en erkjennelse at den sportslige satsingen på a- og rekruttlag i Rana FK må styrkes for at vi skal få toppfotball i Mo i Rana, er konklusjonen fra næringslivsaktørene bak utspillet.

Rana FK

Grunnlagt 4. desember 2017.

Intensjonen var å skape en felles klubb som kunne bidra til å sette Rana på fotballkartet og samtidig styrke byens omdømme og attraktivitet.

Ved å slå sammen kreftene ville næringslivet bidra med mer midler.

Mo IL og Stålkam forpliktet seg den gangen til ikke å ha fotballaktivitet etter sesongen 2018 og så lenge Rana FK eksisterer.


Artikkeltags