Gå til sidens hovedinnhold

Nytt kunst- og nettverksprosjekt i Mo i Rana får støtte fra Barentssekretariatet og Kulturdepartementet

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjektgruppen Gullbakken fra Mo i Rana har fått tildelt midler til et nytt og spennende kunst- og nettverksprosjekt, kommer det fram i en pressemelding.

Gullbakken består av Gull Øzger og Wenche Bakken.

Prosjektgruppen Gullbakken fikk i høst tildelt midler fra Barentssekretariatet, og tilskudd fra Kulturdepartementet for å gjennomføre prosjektet The Gathering. Et nytt Russisk-Norsk samarbeidsprosjekt.

Gullbakken ble stiftet i 2018 av Gull Øzger og Wenche Bakken, og har som formål å utvikle nyskapende forestillinger og kunstproduksjoner. Prosjektgruppen skal også bidra til kompetanseheving gjennom samarbeid, nettverksbygging, kurs, seminarer og workshops.

Med disse prosjektene skal Gullbakken være en igangsetter og premissgiver for kunstprosjekter og nettverksbygging sammen med kunstnerne, organisasjoner og institusjoner som de invitere med inn i ulike prosjekter.

Gullbakkens første prosjekt, The Gathering One – Barents Stories, skjer under Vinterlysfestivalen 2020.

Gjennom en opencall ønsker prosjektgruppen sammen med den russiske partneren Art Residency i Nikel å engasjere 6–8 kunstnere fra Norge og Russland. Kunstnerne vil møtes i Kirkenes, hvor de går om bord i The Gathering-bussen for å kjøre gjennom Sverige via Blå Vegen til Mo i Rana og Vinterlysfestivalen.

– Målet med prosjektet er å se om vi kanskje kan finne lyder, lukter, og smaker. Eller er det noe med måten vi samtaler og kommunisere på? Eller kanskje det er fargene og lyset som er kjennetegnet for Barentsregionen?, sier initiativtakerne Wenche Bakken og Gull Øzger.

Kommentarer til denne saken