Tidligere i dag, søndag, tok Marthe Kråkstad Johansen gull i kvinnenes fellesstart under NM i rulleskiskyting, og med Kasper Ågheim Kalkensberg innsats i M18-klassen fikk dermed Rana sitt andre gull for dagen, og Kasper to av to gullmedaljer under NM.

Marthe Johansen vant NM-gull

Etter å ha skutt henholdsvis fire og to bom på de to første skytingene, kunne det se ut til at medaljehåpet hadde røket for Skonseng-gutten.

– Etter de første skytingene var det viktig for meg å holde hodet kaldt, sier Kasper til Rana Blad.

Og det gjorde han så absolutt. Kasper kom inn til tredje skyting 42.8 sekunder bak leder Martin Bjørstad Ringli (Øystre Sildre IL/NTG-G), men en feilfri og effektivt skutt serie sørget for at han kunne gå ut i ledelsen 4.4 sekunder foran Lars Hjorten Jordet (Vingelen IL/Team Savalen), som til slutt endte på tredjeplass. Et godt løp i sporet og bare en bom på siste skyting sørget for at Kasper kom først i mål, til tiden 27:15.5, 49.9 sekunder foran nestemann.

– Det var veldig varierende forhold på standplass, og kunne plutselig fra å måtte være seks knepp til høyre, til seks knepp til til venstre. Så mye som vinden kom og gikk var det sykt vanskelig, sier Kasper.

– Det fysiske fungerer ganske bra, og jeg føler selv jeg er OK i rute til de siste forberedelsene før vinteren.

– Så blir det hjem og jobbe litt mer med skytinga, og jeg håper på bedre skyteresultat. Men det er godt å vite hva jeg må jobbe med de neste månedene før sesongen starter i slutten av november.

– Var veldig revansjesugen

Gullvinner fra tidligere i dag, Marthe Kråkstad Johansen er veldig fornøyd med sin egen dag etter gårsdagens femteplass.

– Og så er det artig at Kasper også vant, sier hun.

– Jeg følte meg mye bedre i løypa i dag, og var veldig revansjesugen etter gårsdagen. Og så liker jeg fellesstart veldig godt.

Også hun er i rute til de siste forberedelsene før vintersesongen.

– Jeg føler jeg har gjort en god jobb i sommer og høst, og har fått gjort det jeg ønsket å gjøre. Målet er å ta en seier i IBU-cupen og se at arbeidet gir fremgang. Jeg føler jeg har gjort det bra på skytinga, men må få ut det siste ekstra i sporet.

Resultat, NM rulleskiskyting 2022 fellesstart, M18:

1. Kasper Ågheim Kalkenberg (Skonseng UL/Team Polarsirkelen Ski) 27:15.5
2. William Brekken Ramsfjell (Vingrom IL/NTG-L) +49.9
3. Lars Horten Jordet (Vingelen IL/Team Savalen) +1:04.5

Resultat, NM rulleskiskyting 2022 fellesstart, kvinner senior:

1. Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo & Ytteren IL) 38:34.8
2. Karoline Knotten (Vingrom IL) +12.2
3. Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal IL) +2:31.1

12. Emilie Ågheim Kalkenberg (Skonseng UL) +3:29.8

17. Benedicte Stien Schreiner (Skonseng UL/Trondheim Biathlon Team) +4:21.9

- - - -

Junior-jentene fikk en skuffende avslutning på NM. I K19-klassen endte Mara Bolin Krane (Bossmo & Ytteren IL/Team Polarsirkelen Ski) opp på 17.-plass, 5:42.1 bak vinneren. Også utøverne fra Skonseng UL/Team Polarsirkelen Ski fikk det vanskelig i K18-klassen; Rikke Bolstad Kalkenberg kom inn til en 13.-plass (+3:06.3) mens Kristine Sandstedt Ingebrigtsen ble nummer 15 (+3:27.7).