Gå til sidens hovedinnhold

De venter opptil 400 personer opp på Mofjellet nyttårsaften og stien opp er godt tråkket

Artikkelen er over 3 år gammel

Tradisjonen tro arrangerer Åga IL også i år vardetenning på Mofjellet nyttårsaften.

I anledning tusenårsfeiringen i 1999 etablerte Rana kommune vardetenningen på Mofjellet. Turistforeningen kom til etterhvert, før Åga IL overtok som arrangører.

Siden den gang har varden blitt tent hvert år, forutenom i 2002 da været satte en stopper for det.

Trond Aarthun i Åga IL kan fortelle om en godt oppmerket rute, som vil gå fra krysset Nygata/Vatnaveien.

– Stien opp til toppen er godt tråkket opp. Ruten vil også være merket med fakler fra parkeringen i krysset Nygata/Vatnaveien. Vi oppfordrer alle som kan til å parkere bilen der for å unngå bilkaos, sier Aarthun.

Bra oppmøte

Turen opp til toppen tar mellom en halvtime til drøyt en time, alt etter form og alder. Gjennomsnittlig i de tidligere årene har det vært rundt tre til fire hundre besøkende oppe på varden, og Åga IL forventer ikke noe dårligere oppmøte i år.

– Det har vært et jevnt oppmøte av folk de tidligere årene, forutenom et par år da været ikke helt har spilt på lag, forteller Aarthun.

Planleggingen og organiseringen i forkant er det Aarthun og flere frivillige fra Åga IL som har stått for. Vardetenningen finansieres ved hjelp av kommunal støtte som gis til ulike idrettslag. En del av denne støtten er blitt satt av til spesifikt å arrangere vardetenningen.

– Det er blitt handlet inn ved som er blitt delegert ut til flere i idrettslaget, som har fått ansvaret for å frakte ved opp til toppen. Tidligere ble veden fraktet opp med helikopter ordnet av kommunen, men i år måtte vi selv få fraktet opp all veden, forteller Aarthun.

Vel møtt

Aarthun og resten av Åga IL håper å se både kjente og ukjente fjes når varden igjen skal tennes på nyttårsaften.

– Alle som ønsker å starte nyttårsfeiringen sammen med oss er vell møtt, dette er en fantastisk tur med fakler og god stemning opp gjenom fjellsiden.

Det skal i følge værmeldingen bli et flott vær også. Men den enkelte må vurdere egen sikkerhet avhengig av føreforholdene opp til toppen. Kle dere etter været, og er det glatt så ta med brodder, sier Aarthun.

Vardetenning

  • Varden tennes nyttårsaften klokken 17.00.
  • Parkering i krysset Nygata/Vatnaveien.

 

Kommentarer til denne saken