Vurderer OBS-varsel: Ny runde med nedbør og vind på vei

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Nordlendinger og saltenværinger har vært bortskjemt med snø og julestemning denne uken. Det blir det slutt på fra fredag av, når vi blir truffet av et lavtrykk som tar fra oss for det hvite snødekket.

– I morgen kommer det inn et lavtrykk som nærmer seg med mildere luft og nedbør. Nedbøren som kommer inn, går over til regn på kysten.

Det sier vakthavende meteorolog, Trond Lien, torsdag formiddag.

Mulig OBS-varsel

Det er ikke utenkelig at snø blandet med regn og mildvær kan gjøre det vanskelig for bilister og gående i tiden som kommer.

– Nedbøren som kommer på fredag starter som snø, men går over til regn. I indre strøk, eksempelvis Mo i Rana, går det over til sludd, over til ettermiddagen og kvelden. Bodø vil oppleve regn i løpet av ettermiddagen.

– Vil dere sende ut et OBS-varsel i morgen?

– Det sitter vi og vurderer nå, og sannsynligvis gjør vi det. Det kan bli vanskelige kjøreforhold på fredag og innover mot helgen, spesielt når det kommer regn og sludd på snødekket.

I tillegg til nedbør blir det også en god del vind, sier meteorologen.

– Det starter med østavind, men den ser ut til å dreie over til sørvestlig vind. Det kan dermed være kortvarig sterk kuling inn mot havnen, men vil etterhvert minke til en sørvestlig frisk bris.

Helgen ikke mye bedre

Til tross for at lavtrykket passerer på fredag, kommer det et nytt lavtrykk innover Nordland på lørdag, som rammer hele fylket.

– Lavtrykket passerer natt til lørdag, men det kommer et nytt lavtrykk innover Salten og Nordland. Sannsynligvis med både østavind og sørvestlig vind med regn og sludd. Nedbøren vil bre seg innover indre strøk, men det kan bli litt mer sludd i Mo i Rana. Det kan være at vi får alt mulig.

Etter flere dager med minusgrader vil spesielt Bodø og kystbyene få en svært mild pause i helgen.

– I ytre strøk som i Bodø, kan det komme opp i en syv plussgrader på lørdag, alt avhengig av vindretningen. Den sørvestlige vinden er den som gir plussgrader.

– Mandag blir vi liggende i området med små lavtrykk som gir ustabilt vær med sludd og snø. Da kan det fryse på igjen og gi enda mer utfordrende forhold.

– Så om folk vil nyte vinteren, så haster det litt?

– Jeg vil anbefale å ta torsdagen i bruk, og at folk kommer seg ut. Det er veldig fine vinterforhold, så det er absolutt en vintersportdag. Nyt vinteren mens dere kan, sier Lien.

Artikkeltags