Nesna Frivilligsentral deler hvert år ut prisen for årets ildsjel. Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer, pågangsmot og/eller frivillige arbeid har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn, heter det i en pressemelding fra Nesna frivilligsentral.

– I år gikk ildsjelprisen til et par som gjennom sin innsats for lokalsamfunnet har styrket vår forståelse og kunnskap om Nesna som kommune, studiested og lokalsamfunn, skriver frivilligsentralen.

Sentralt i den frivillige innsatsen står kunnskapsformidlingen og engasjementet for Nesna som historisk lokalsamfunn. Særlig trekkes fram formidlingen om vår nære fortid og formidling til nye generasjoner.

Slik omtales prisvinnerne:

«Prisvinnerne har i mange år stått for innsamling og dokumentasjon av lokal historie, produksjon og formidling. Nesna Historielags kalender med glimt fra Nesnas nære historie er en av de enkleste og viktigste virkemidlene for kunnskapsformidling om vår lokalhistorie. Årets prisvinnere har gjennom flere år vært et tilskudd til den offentlige historieformidlingen som gjennom museet og biblioteket gir oss en styrket bo- og bli-lyst. Gjennom kunnskap om eget lokalsamfunn styrkes også viljen til å jobbe og bidra til lokalsamfunnet hos hver enkelt. Årets prisvinnere er godt synlige der de år etter år sitter på Spar og Coop for å selge året Nesnakalender

Prisen består av et diplom laget av Ludvig Fagervik og et kunstverk som er signert av årets Ildsjel-kunstner Hans Petter Sørensen.