Statskog, Helgeland museum, Polarsirkelen friluftsråd og Nord universitet foretar mandag en offisiell åpning av turløypa Bredek-runden. De presenterer også en ny lærerbok.

Bredek-runden er navnet på løypenettet som tar deg til fjellgårdene Granneset, Bredek og Inner-Bredek. Startpunktet er på Storvoll, og runden kan tas via Stormdalsheia eller via Bjellånes.

Åpningen er ved Storvoll skole mandag formiddag, før det blir guidet tur til Granneset. Der blir det bålkaffe, pølsegrilling og sosialt samvær i tillegg til musikkinnslag og historier fra fjellgårdene i Bredek-området.

– Arbeidet med å tilrettelegge løypenettet med informasjons- og «veiskilt» er finansiert med midler fra Interregprosjektet «Kulturspor i landskapet – en ressurs i skolen». Dette er et prosjekt som har gått over tre år med partnere både på norsk og svensk side av grensen. I prosjektet har lærere fra 13 svenske og 18 norske skoler deltatt på samlinger der fokus har vært tverrfaglig bruk av kulturspor i undervisningen. Ti av de norske lærerne har også tatt et studium på ti studiepoeng i prosjektperioden, skriver Dag-Arild Berg, seniorkonsulent for fakultetet for lærerutdanning, kunst og kultur på Helgeland i en pressemelding.

Han melder videre at et viktig resultat av arbeidet i prosjektet er en ny lærebok som både inneholder teoretisk kunnskap om kulturspor i landskapet og tips til bruk av disse kultursporene i undervisning.

Boken lanseres i et eget arrangement på Campus Helgeland tirsdag morgen.