Avisa Nordland og Amedia, som Rana Blad er en del av, har i samarbeid med VG eksklusive rettigheter til Bodø/Glimts hjemmekamper i kvalifiseringen til Europa i 2021. De helgule har mulighet til å kvalifisere seg til en av totalt tre turneringer, hvor den gjeveste av dem alle er Champions League.

Se mer om hvordan Glimt kan ende opp i de ulike turneringene senere i artikkelen.

Bodø/Glimts første kamp er mot Legia Warzawa i første kvalifiseringsrunde i Champions League på Aspmyra onsdag 7. juli klokken 18.00.

For å se kampene i sommer, bør du så fort det lar seg gjøre sikre deg et abonnement i Rana Blad eller en annen Amedia-avis. I Nord-Norge gjelder dette for eksempel Helgelendingen, Lofotposten, Fremover og Avisa Nordland Nordlys med flere.

Et abonnement koster kun fem kroner for de fem første ukene dersom du ikke har vært abonnent før.

Les mer og bli abonnent ved å klikke deg inn på ranablad.no/bestill.

Husk også at for hvert abonnement følger det med fem såkalte «aID-er», som vil si at fem personer kan bruke det samme abonnementet. Vær obs på at samme aID kun kan se Direktesport på én enhet. Skal abonnementet brukes på flere enheter må man opprette aID-er.

For å få den beste seeropplevelsen av kampene, anbefaler vi at du tar i bruk Amedias videoplattform Direktesport på Smart TV (LG og Samsung) eller Apple TV,

Du finner også kampene enkelt på ranablad.no eller på landingssiden til Direktesport hvis du abonnerer på en annen Amedia-avis. Skriv da inn nettadressen til avisen din i adressefeltet etterfulgt av /direktesport. F.eks. helgelendingen.no/direktesport eller lofotposten.no/direktesport.

Slik blir du abonnent i AN eller Direktesport:

Dette er en aID-bruker:

  • Når man kjøper abonnement i Rana Blad og Amedia, følger det med fire ytterligere brukere til abonnementet. Disse brukerne har vi valgt å kalle aID-ere. Fem medlemmer av husstanden kan f.eks. opprette sin egen aID i abonnementet og på den måten ha sin egen bruker.
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra nettleser: Gå inn på www.ranablad.no/dele, rull ned til menyen hvor det står «Del abonnementet med familie i husstanden min»
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra Rana Blad-appen: Trykk meny-tegnet (tre prikker) nede i høyre hjørne, velg «aID-profil» og deretter «aID Familie»

Hva er Direktesport?

  • Direktesport er en felles plattform for alt av sportssendinger i Amedia. Her serveres en bred meny av innhold, blant annet 2. divisjon og 3. divisjon i fotball for menn. Det betyr at du kan se blant andre Rana FK i 3. divisjon, og Studio Glimt etter hver seriekamp i Eliteserien.
  • Den store fordelen med Direktesport er at du får denne som app på Smart TV (LG og Samsung) og Apple TV. Det gjør at du sømløst kan se alle sendinger rett på TV-en i stedet for mobil, nettbrett eller PC/Mac.

Slik tar du i bruk Direktesport:

  • Smart TV (LG og Samsung) og Apple TV: Last ned appen Direktesport og logg deg inn med din aID-bruker
  • Mobil/nettbrett/desktop: Last ned Rana Blad-appen og velg Direktesport i menyen eller gå inn i din nettleser på ranablad.no/direktesport. Logg deg inn med din aID-bruker.

Her er Glimts mulige veier til Europa:

Det er to ting som gjør at Glimt har større muligheter til å nå et Europa-gruppespill i år:

1. De vant serien i fjor og har dermed mulighet til å kvalifisere seg til det gjeveste selskapet, Champions League

2. Punkt en gjør at Glimt har en «høyere standing» i Europa-kvalifiseringen i år. For ryker de ut av CL-kvaliken, har de to muligheter til i henholdsvis Europa League og nyopprettede Conference League. (Unntaket er hvis de ryker i første kvalifiseringsrunde til Champions League, da er det kun Conference League som er muligheten).

Molde, Vålerenga og Rosenborg skal alle inn i Conference League-kvalifisering. Skulle Glimt vinne første kvalifiseringsrunde i Champions League, er de garantert en mulighet i Europa League om de skulle ryke ut av førstnevnte før gruppespillet. Ryker de i første kvalifiseringsrunde i Champions League, rykker de rett ned i kvalifiseringen til Conference League.

Se illustrasjon over lagets muligheter og scenarioer under!