I mars 2018 ble Mo i Ranas første bussbilletter solgt via mobilappen. Siden den gang har appens popularitet økt betydelig, og mobilbilletter står nå for 25 prosent av salgene på bussen i Mo i Rana.

– Fylkesrådets mål er å gjøre det så enkelt som mulig å reise kollektivt. Innføringen av mobilbilletter var en stor sak og et viktig skritt på veien for et enklere, bedre, og mer tilgjengelig kollektivtilbud. Dette var et tilbud folk virkelig ville ha. Vi forventer betydelig økning i betaling på app, når folk blir klar over hvor enkelt det er, sier fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

De siste årene er kollektivtilbudet endret over hele fylket. Fylkesråden mener rutekartene har blitt enklere, avgangene flere, og det er gjort tiltak for at bussen skal komme seg raskere fram.

Eggesvik peker på hvor viktig dette er for å gjøre det mulig for folk å ta et klimabevisst valg ved å la bilen stå.

– Vi vet at folk ønsker å ta gode klimavalg, og da må også vi som samfunn legge til rette for det. Fylkesrådet er opptatt av å gjøre nettopp det, og bussystemet som har kommet i Bodø, Mo og Narvik viser at vi tar grep. Ved å gjøre det enklere å velge kollektivt gir vi folk muligheten til å gjøre en forskjell i hverdagen, avslutter Eggesvik.