Han vil blåse liv i Nordlandsbryggeriet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BODØ: Nordlandsbryggeriet var nærmest som en institusjon i Bodø inntil det ble lagt ned i 2006 og produksjonen av Nordlandspils flyttet ut av byen. Nå kan det igjen bli liv i bygget, skriver Avisa Nordland.

Mikrobrygget øl

Konsernet Norbrew - som eier flere mikrobryggerier - ønsker å starte produksjon i de 117 år gamle lokalene som er vernet.

- Vi var i Bodø for en uke siden og besøkte lokalene. Det er en fantastisk bygning nesten midt i byen, sier konsernsjef Steinar Knutsen i Norbrew til an.no.

Han legger til at det ikke er skrevet noen kontrakt med huseier Roy B. Nilssen og Corponor.

- Men vi har hatt et godt møte, og både vi og huseier ønsker å få til ny bryggerivirksomhet i lokalene, sier Steinar Knutsen.

Vil ha lokale samarbeidspartnere

Norbrew-sjefen understreker at det ikke er Norbrew selv som skal drifte et eventuelt framtidig mikrobryggeri i de tradisjonsrike lokalene.

- Det er det lokale folk fra Bodø som skal gjøre. Så nå er vi på jakt etter samarbeidspartnere, sier Knutsen til an.no.

Norbrew eier ifølge en pressemelding Voss Fellesbryggeri, bryggeriet Northern & Co og åpner snart Oslo & Akershus Bryggeri.

- Vår klare filosofi er at bryggingen skal skje lokalt mens konsernet tar seg av salg, markedsføring og distribusjon på nasjonalt og internasjonalt nivå, sier Knutsen i pressemeldingen.

Norbrew sin viktigste rolle er å bringe lokalbrygget øl ut til også andre landsdeler.

- God smak har ingen geografiske begrensninger. Vi har etablert et nasjonalt distribusjonsnett, sier Knutsen.
Norbrew har allerede avtaler med Norgesgruppen og Coop, og arbeider fortløpende med å etablere tilsvarende avtaler i andre markeder.
Knutsen var en av gründerne bak mikrobryggeriet 7 Fjell, og er en av hovedeierne i mikrobrenneriet OSS CRAFT Distillery i Bergen.

Slutten av neste år

Steinar Knutsen i Norbrew mener Bodø er en svært spennende by for å etablere seg. Han peker på de tradisjonene for ølbrygging som er skapt, først og fremst gjennom Nordlandsbryggeriet.

- Hvilken tidshorisont ser du for deg for et nytt bryggeri der?

- Det er mye som gjenstår. Som sagt, så har vi ikke skrevet kontrakt. Dessuten må lokalet rives innvendig, og vi må få på plass avtale med lokale samarbeidspartnere som vil drive bryggeriet. Men vi håper at vi mot slutten av neste år kan ha det første ølet i tankene, sier Steinar Knutsen.

Artikkeltags