Ole Jonny Rønneberg, Polarsirkelen Hang-og paragliderklubb, var med på en sterk lagseier under Monarca Paragliding Open i paragliding i Mexico.

- Jeg er kjempefornøyd og stolt av laget mitt som vant i sterk konkurranse med et Mexicansk, et blandingslag fra Mexico/Norge og flere andre gode lag, sier Rønneberg, som også tok en 3. plass i serieklassen (XC class).

Fire piloter

I år var det i alt 28 lag fra forskjellige land. Laget, Team Sparebank 1,  bestod av fire piloter.

- Jeg fløy på lag sammen med Ronny Helgesen, Per-Arne Soldal og Gunnar Sæbu. Pilotene våre fløy jevnt og meget bra, sier Rønneberg.

 

De tre beste teller pr dag. Etter andre dag lå Rønneberg og co. på 3.plass. Dagen etter var de oppe i ledelsen. Den holdt  til sjette og siste omgang.

Rønneberg forteller at Monarca Paragliding Open ble arrangert for 15. gang og har stor pågang av piloter som vil bli med.

150 piloter deltok i år der hovedmengden var fra USA, Mexico og mange andre land.  Norge deltok med hele 22 piloter.

Konkurransepilotene flyr forskjellige typer paraglidere og er inndelt i flere klasser som åpen, serie, dame, sport, rekreasjon og lag.

 

På denne årstiden er flyforholdene i Monarca området av de beste i verden og mange nordmenn reiser dit for trening, koseflyging og konkurranse.

- Jeg har de siste to årene konkurrert med det som heter serieklasse vinge, og synes det er artig og ekstra motiverende å fly sammen med åpen klasse. Vingene flyr ikke like raskt og det blir ekstra viktig å være effektiv i termisk løft (oppdrift), finne den raskeste og riktige glidebanen med minst mulig høydetap, forteller Rønneberg, og snakker om den individuelle flygingen.

Opp og ned

Første dag gjorde han det sånn halvveis bra. Heldigvis er det slik at laveste oppnådde poeng strykes etter fem omganger, 20 prosent pr. dag.

- De neste dagene flyr jeg veldig bra og klatrer til ledelse i serieklassen og til 4. totalt i åpen klasse. Vi flyr fra 70 til 100 km i strekk, noen dager raskt og andre dager går det tregt alt etter hvor bra flyforholdene er. Siste flydag med lang oppgave ble særdeles vanskelig med lite solinnstråling og marginalt termisk løft. Jeg gjør en liten feil helt på slutten og havner et stykke ned på lista, forteller Rønnberg, etter det som har vært en fantastsik oppholod i Mexico, ikke minst opplevelsesmessig.

 

Serieklassen ble vunnet av Matthew Beechinor fra USA og her tok ble det altså en sterk 3. plass på Ole Jonny.

Vinner av åpen klasse ble amerikaneren Mitchell Riley og dameklassen ble vunnet av Bianca Heinrich fra USA.

Sportsklassen ble vunnet av Gunnar Sæbu fra Norge.