– Det foregår en ny industriell revolusjon i Europa der slagordet er «Samarbeid er den nye konkurransekraften»

Hans Erik Melandsø, Innovasjon Norge

Hans Erik Melandsø, Innovasjon Norge

Artikkelen er over 5 år gammel

Vellykket kick-off for olje- og gassklynge

DEL

– Vi hadde en meget vellykket Arena kick-off i Brønnøysund med 40 deltakere og stor entusiasme, sier prosjektleder i Olje- og gassklynge Helgeland, Bjørn Audun Risøy.

Han sier at Innovasjon Norge gratulerte med opptak til Arena-programmet i tidenes hardeste konkurranse og påpekte betydningen for bedriftene og regionen.

Ny industriell revolusjon

Arena-programleder Hans Eirik Melandsø fra Innovasjon Norge hadde tatt turen til Brønnøysund for å hilse helgelendingene velkommen inn i det gode selskap.
 

– I år som i fjor ble det satt ny rekord i antall søkere. Dere vant tidenes tøffeste konkurranse. Kun tre av 28 søkere ble tatt opp. Så det er all grunn til å klappe hverandre på ryggen, åpnet Melandsø, ifølge nettstedet PetroPuls.


– Samtidig er det nå jobben begynner. Målet er å øke den enkelte bedrifts konkurransekraf. Det foregår en ny industriell revolusjon i Europa der slagordet er «Samarbeid er den nye konkurransekraften». Første steg er å få nye samarbeidspartnere, og koble mennesker. Det er 22 slike klynger i Arena-programmet. Etter hvert vil dere også få trekke veksler på deres erfaringer og kompetanse, redegjorde Melandsø.

Viktige saker

Risøy sier videre at følgende viktige saker ble tatt opp:

  • Innlegg fra Rystad Energy som mener at oljeprisen skal opp til over 100 dollar fatet.
  • Store planer om riggvedlikehold og decomissioning av rigger på Langsetvågen, Westcon Helgeland og Mo industripark.
  • GCE Subsea snakket om omstilling og vilje til samarbeid med Olje- og gassklynge Helgeland.
  • Vellykket fabrikasjonssamarbeid mellom Momek Group, Westcon Helgeland, Bilfinger Helgeland (Mosjøen) og Aker Solutions (Sandnessjøen).
  • Intensivt prosess med Dietz Foresight for å stake ut kursen videre og diskusjon om hvordan OGH skal bli den ledende leverandørklyngen i Nordområdene.

Blant deltakerne på kick-off var Torghatten ASA, Kunnskapsparken Helgeland, Momek Group, Helgeland Sparebank, Mo industripark, Universitetet i Nordland, Inkubator Helgeland og Westcon Helgeland.

Rystad Energy.

Rystad Energy.

Fabrikasjonsgruppa.

Fabrikasjonsgruppa.

Fra samlingen i Brønnøysund.

Fra samlingen i Brønnøysund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken