- Dette er fantastisk! Det er en stor dag for næringslivet på Helgeland

På scenen i Oslo. F.v: Næringsminister Monica Mæland, Charles Lien fra Olje- og gassklynge Helgeland, Monica Paulsen fra Kunnskapsparken Helgeland, Bjørn Audun Risøy, som representerer både Olje- og gassklynge Helgeland og Kunnskapsparken Helgeland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

På scenen i Oslo. F.v: Næringsminister Monica Mæland, Charles Lien fra Olje- og gassklynge Helgeland, Monica Paulsen fra Kunnskapsparken Helgeland, Bjørn Audun Risøy, som representerer både Olje- og gassklynge Helgeland og Kunnskapsparken Helgeland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Næringslivet jubler etter at Olje- og gassklynge Helgeland blir tatt opp i Innovasjon Norges nasjonale Arena-program.

DEL

I konkurranse med 33 andre næringsklynger vant Olje- og gassklynge Helgeland frem og blir tatt opp i det nasjonale Arena-programmet til Innovasjon Norge. Dette ble klart under et arrangement i Oslo fredag hvor både næringsminister Monica Mæland og kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner var til stede.

- Hele Helgeland har grunn til å feire

- Det er fantastisk. Dette er en stor dag for næringslivet på Helgeland. I dag har hele Helgeland grunn til å feire, sier Bjørn Audun Risøy, prosjektleder for Olje- og gassklynge Helgeland og daglig leder for Kunnskapsparken Helgeland.

Totalt er det 55 bedrifter og kunnskapsmiljøer som er involvert i Olje- og gassklynge Helgeland.

- Vi har jobbet i mange år for å komme hit, og nå når vi i mål med en nasjonal satsing. Det gir oss kraft til å utvikle veien videre. Det er bare noen få som får denne støtten, som er både faglig og økonomisk, til å utvikle og styre innovasjonssamarbeidet, sier Risøy, og fortsetter:

- Dette vil løfte olje- og gassindustrien på Helgeland og styrke samarbeidet mellom bedrifter, kunnskapsmiljøer og det offentlige blant annet i form av innovasjonssamarbeid og kompetansebygging.

Får 7,5 millioner over tre år

Totalt er det i rene kroner snakk om en støtte på 2,5 millioner i året i tre år fremover.

- Opptaket er et resultat av godt samarbeid og hardt arbeid i flere år. Mange har bidratt i prosessen. Helgeland Sparebank og VRI Nordland har støttet opp faglig og økonomisk hele tiden, sier ham, og avslutter:

- Resultatet er nå at Helgeland blir satt på kartet. Vi blir mer synlig og blir mer attraktiv for samarbeidspartnere og arbeidstakere. Dette er en stor dag for Helgeland.

Artikkeltags