Statoilkontrakt gir jubel også på Helgeland

Johan Castberg, produksjonskipet.

Johan Castberg, produksjonskipet. Foto:

DEL

[AN] Petro Arctic jubler for flere ringvirkninger i Nord- Norge og gratulerer Kværner med ny gigantkontrakt.

– Dagens nyhet er jubelnyheter for leverandørindustrien nord. Kværner har signert en kontrakt med Statoil på ca. 3.8 milliarder for leveransen av modulene til plattformdekket til produksjonsskipet forJohan Castberg-feltet, samt sammenkobling og integrasjon av dekksmodulene med skroget.

Jobber i Sandnessjøen

Denne kontrakten vil gi betydelig ringvirkninger også i Nord-Norge, spesielt i Sandnessjøen hvor Aker Solutions som underleverandør vil fabrikkere ulike moduler, samt fakkelbommen. Sier en fornøyd Petro Arctic sjef Kjell Giæver.

Kværners eget anlegg på Stord skal fabrikkere modulene for gassinjeksjonen, re-kompressoren og separasjon, mens Kværners anlegg i Verdal skal fabrikkere modulen for håndtering av sjøvann og hovedpakken for rør. Som underleverandør til Kværner vil Aker Solutions’ verft i Egersund leveremoduler for injeksjon av vann og kjemikalier.

Oppfyller forpliktelse

Petro Arctic mener Statoil som operatør på Johan Castberg beviser at de mener alvor med norsk innhold i sin kontraktstrategi og ikke minst at aktiviteten til havs i Nord-Norge skal skape ringvirkninger på land i nord. Dette er en bra dag for industrien i hele landet, sier direktør i Petro Arctic Kjell Giæver.

Artikkeltags