Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren etter besøk av ungdomsråd: – Ønsker å fortsette med å orientere rådet om saker til kommunestyret

Rødøy ungdomsråd (RUR) ved representantene Bjørk Heen og Steinunn Vala Gunnarsdottir har nylig besøkt kommunestyret i kommunen, der de la fram årsmeldingen fra rådet.

Årsmeldingen inneholdt gjennomgang av årets ungdomsråd, litt om aktiviteter gjennom året og litt om samarbeidet med kommunen, opplyser Rødøy kommune på sin hjemmeside.

– Det var veldig hyggelig å få representanter fra RUR på besøk i kommunestyret, og de holdt en veldig fin presentasjon av årsmeldingen. Det er viktig at vi politikere får innspill fra barn og unge i kommunen i saker som er oppe til behandling i kommunestyret. Barn og unges stemme skal høres og vektlegges i saker som angår dem – og det er mange, sier ordfører Inger Monsen.

Ordføreren ønsker å fortsette med å orientere ungdomsrådet om saker til kommunestyret.

– Det er alltid saker som angår barn og unge på sakslista og som ungdomsrådet bør vite mer om og kanskje uttale seg om. Kommunestyret vil gjerne også ha innspill på saker som barn og unge i Rødøy ønsker at vi politikere skal jobbe med. Som ordfører er jeg glad for at ungdomsrådet føler seg hørt og inkludert av kommunen. Og jeg slutter meg til ungdomsrådets egne sluttord i årsmeldingen om at vi må fortsette og utvikle det gode samarbeidet videre, sier Monsen.

Kommentarer til denne saken