NNM i skyting som arrangeres denne langhelga på Trondenes har gitt gode resultater for mange skyttere i Rana skyttersamlag.

Det har vært innledende skyting i felt torsdag, mens det er innledende baneskyting fredag. Lørdag er den store finaledagen.

I seniorklassen var det et utmerket resultat for Ørjan Svartisdal Karlsen fra Røvassdalen skytterlag som med 30/19 leder og får skive en i finalen. Det er fire skyttere med fullt hus, blant andre Gøran Helgesen fra Saltdal på skive to og Tor-Erik Fossli fra Målselv på skive tre. Det blir en skikkelig race om NNM-tittelen.

Ellers var Hilmar Johansen fra Nesna skytterlag nest beste lokale skytter med 28 treff.

De øvrige sterke resultatene kom på 100-meteren.

I eldre rekrutt skjøt Alvin Nickolai Johansen fra Nesna 30/22 og ligger på skive fire i finalen. Det var seks som klarte treff på alle 30 skuddene. Tobias Huskebakk fra Nesna er på skive ni, han skjøt 29 treff.

I juniorklassen var det strålende skyting av Kaja Helene Remmen fra Nesna og Tina Mari Husnes Larsen fra Røvassdalen. Begge fikk 30/22 og ligger på henholdsvis skive tre og fire i finalen. Her var det ni skyttere med 30 treff, så det er helt åpent hvem som stikker av med tittelen.

Blant de eldste merker vi sterke resultater for Trond Hjertås, Dunderlandsdalen med 30/15 i V65. Hele 13 mann skjøt 30 treff, og Hjertås får skive 12 i finalen.

I V73 var Torbjørn Fagervik fra Fagervika med 30/23 og Martin Yttervik fra Alteren med 30/15 blant de 11 som skyter finalen med samme utgangspunkt.