Peter fra Mo i Rana raser mot Tromsø-hotell: - Vi var nesten fristet til å kontakte politiet

OVERNATTINGSSTED: Peter Davidsberg fra Mo i Rana reagerer etter at han booket overnatting på City Camp i Tromsø. Foto: Magnus Joki Arild

OVERNATTINGSSTED: Peter Davidsberg fra Mo i Rana reagerer etter at han booket overnatting på City Camp i Tromsø. Foto: Magnus Joki Arild

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hotell-eier ikke overrasket: – Han forsikret meg om at han skulle lage bråk for oss, og det har han også gjort nå.

DEL

Peter Davidsberg fra Mo i Rana hadde gledet seg til en helg i Tromsø, og så fram til å komme seg på hotellet etter 10-12 timers kjøretur nordover. Han hadde gjennom nettstedet Booking.com valgt å reservere rom på City Camp i Storgata i Tromsø.

Det skriver Nord24.

– Beslutningen om å finne oss et egnet sted å sove ble tatt ut i fra en mest mulig økonomisk løsning, sier Davidsberg.

Han syntes City Camp så ut som et hyggelig sted, men i ettertid undrer han seg over om det virkelig er lov å kalle det for et hotell.

– Overraskelsen var stor da vi fikk se stedet. Det var noe ganske annet enn hva som var presentert på Booking.com, sier Davidsberg skuffet.

Åpne rom

Da de kom fram ønsket de å sette fra seg bagasjen, før arbeidsoppdraget skulle gå igang. Det viste seg ikke å være mulig da City Camp ikke utleverer nøkler til rommene, forteller Davidsberg.

– På City Camp praktiserer de en såkalt åpen løsning. Utgangsdøra står åpen hele døgnet, og verten informerte oss om at vi burde ta med oss alt når vi dro ut, sier han.

Han sier at det er fritt fram for å ta seg inn på rommene uten noen form for kontroll.

– Noe vi fikk erfare da vi gikk inn igjen for å hente noe vi hadde glemt på rommet vårt, sier han.

Ingen refusjon

Han er mildt sagt skuffet etter det han beskriver som en lite hyggelig opplevelse og hevdet det var trekkfullt, lyst, og bråkete på rommet som lå ut mot veien. Rommet hadde to inngangspartier, der den ene inngangen var provisorisk sperret med en plate, forteller Davidsberg.

– Store glipper på flere centimeter i plata slapp både lys, lyd og all varmluft ut, mens kaldlufta kom inn. Toalettet var delt på tilsammen seks rom, med to-tre senger i hver.

Davidsberg ba om å få et nytt rom, og ble henvist til andre etasje.

– Rommet her var ikke mindre uappetittelig. En søt hasjlukt blandet med lukta av fukt slo mot oss. Vi var nesten fristet til å kontaktepolitiet, sier han.

I ettertid har han også gjort akkurat det, forteller han.

Davidsberg ville ikke lage noe bråk og forteller at han regnet med at nettstedet Booking.com ville ta affære og refundere beløpet på 712 kroner.

– Ettersom avstanden mellom presentasjonen og virkeligheten var så stor, regnet vi med at vi ville få pengene igjen fra Booking.com. Det gjorde vi ikke. Vi var heller ikke alene om å være misfornøyd med hele opplegget, hevder han.

Enkel overnatting

City Camp Tromsø ble for en måneds tid siden overdratt fra Bertil Grødahl til Robin Hornslien. Nordlys har vært i kontakt med begge to onsdag formiddag. Ingen kjenner seg igjen i beskrivelsene Davidsberg kommer med, og sier at han må ha misforstått.

– Han må ha trodd at det var et hotell han booket seg inn på, men dette er et vandrerhjem. Det blir feil å sammenligne oss med SAS-hotellet eller andre hotell med høyere standard, sier Hornslien som har drevet hotellet en måneds tid.

Han kjenner igjen hendelsen og sier at han pratet med Davidsberg selv, og ventet at det skulle komme reaksjoner.

– Han forsikret meg om at han skulle lage bråk for oss, og det har han også gjort nå. Sannheten er jo den at han fikk akkurat det som vi har beskrevet på Booking.com. Dette er et backpackersted for omreisende som vil ha et billig sted å bo, og et kjøkken for enkel matlaging.

Artikkeltags