Tirsdag er det duket for verdens største stafett, og 108.000 skoleelever fra hele landet er klare. Blant disse er det mange fra Nord-Helgeland, særlig fra Lurøy og Rødøy. Spesielt Rana viser seg fram med et stort fravær.

Disse skolene deltar:

Lurøy: Lovund skole, Aldersundet skole, Onøy/Lurøy oppvekstsenter og Moflag skole.

Rødøy: Nesøy skole, Jektvik skole, Tjongsfjord skole.

Rana: Utskarpen barne- og ungdomsskole, Båsmo barneskole.

Hemnes: Bjerka skole, Bleikvassli skole.

I år har TINE og Norges Friidrettsforbund satt bærekraft på agendaen, og med Miljøagentene på laget har de laget egne miljømål for stafetten, skriver de nasjonale arrangørene i en pressemelding.

I løpet av 25 år har over 1,7 millioner elever deltatt på TINE-stafetten, og det er få arenaer som samler like mange barn og unge på én dag. I år ønsker TINE å bruke denne dagen til å samtidig sette fokus på en av vår tids viktigste saker; klima og miljø. Derfor har TINE-stafetten toppet stafettlaget med barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene, og sammen har de laget dedikerte miljømål for årets stafett. 

– Når vi samles i morgen skal vi i tillegg til å løpe stafett og ha det skikkelig gøy, også sette fokus på enkle ting vi alle kan gjøre for å gjøre hverdagen og TINE-stafetten litt grønnere. I forkant har vi også oppfordret alle skolene til å rydde egne idrettsarenaer for søppel før stafetten, og den utfordringen har de tatt på strak arm. Det er veldig inspirerende å se, sier Ann-Kristin Syversen i TINE i pressemeldingen.  

Prosjektleder for TINE-stafetten i Norges Friidrettsforbund, Linn Baarlid, understreker at selv om TINEstafetten i år setter fokus på et viktig og seriøst tema, vil dagen også i tradisjonen tro handle om lek, moro, aktivitet, mestringsfølelse og lagarbeid.   

– TINE-stafetten handler om samarbeid, mestringsfølelse og glede, og hvert år blir vi like imponert over entusiasmen og gleden hos elevene som heier hverandre frem eller krysser målstreken etter å ha gitt alt for sitt lag. Bærekraft er på mange måter som en stafett – alle må gjøre en innsats, og gi nestemann best mulig utgangspunkt. Det handler om å jobbe sammen om å få til noe stort, og å ha det skikkelig gøy underveis, sier Baarlid som gleder seg til morgendagens stafett.