Gå til sidens hovedinnhold

På åpenhet er Nesna aller best på Helgeland

Pressens offentlighetsutvalg og Kommunal Rapport har sett på hvor åpne kommunene i Norge er, og i den forbindelse publisert åpenhetsbarometeret. Med åpenhet menes i hvilken grad kommunene gir tilgang til politiske dokumenter og sikrer at allmennheten får innsyn i forvaltningen og de politiske beslutningene.

Best ut nasjonalt kom Grimstad og Modalen, begge med 29,5 poeng av maksimalt 34,5 poeng. Nesna kommune kom på en sterk 18. plass nasjonalt med 24 poeng. Blant Nord-Norges kommuner ligger Nesna svært godt an på tredjeplass, kun bak Harstad og Fauske. Dette skriver Nesna kommune på sine nettsider. Nesna er på andreplass i Nordland og aller best på Helgeland.

Ordfører Hanne Davidsen (Ap) sier hun er veldig glad for at Nesna gjør det så bra nasjonalt på åpenhetsbarometeret.

– Innsyn og åpenhet i kommunen er svært viktig i lokaldemokratiet, og jeg takker de tilsatte på servicetorget og ellers i kommunen for å håndtere postjournaler, innsynskrav og informasjon på nettsider på en så god måte, sier Davidsen.

Blant kriteriene som ligger til grunn for evalueringen er behandlingstid, postlister på kommunens hjemmesider med søkefunksjon og at nettsiden er sjekket for vesentlig informasjon for innbyggere og allmennheten.

Kommentarer til denne saken