Over 90.000 barn fra hele landet er med på Nasjonalforeningen for folkehelsens konkurranse denne våren. I Nordland fylke deltar 2.324 elever fra i alt 67 skoler. 13 av disse skolene er på Nord-Helgeland, i Rana, Hemnes, Nesna, Lurøy og Rødøy kommuner.

Se listen over lokale skoler som er med nederst i saken.

– Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen, i en pressemelding.

Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag.

Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område. Det er 17. gang at Nasjonalforeningen for folkehelsen sin konkurranse arrangeres, og mange av barna har gledet seg lenge. Konkurransen varer fra 3. til 13. mai.

Aktive elever lærer bedre. Alle skoler som deltar, har tilgang på filmer som viser hvordan de kan hoppe tau samtidig som de øver på gangetabellen eller staver engelske gloser. Slik blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial.

– Å hoppe hoppetau er noe de fleste kan få til. Det viktigste er uansett at konkurransen skal være inkluderende for alle, uansett funksjonsnivå. Lærerne kan derfor tilpasse aktiviteter til enkeltelever der det er behov for det. Vår erfaring er at denne konkurransen bidrar til et bedre fellesskap, sier Gerhardsen.

Følgende lokale skoler er med i årets konkurranse:

Båsmo barneskole, Rana

Gjerøy skole, Rødøy

Gruben barneskole, Rana

Hauknes skole, Rana

Hemnes sentralskole, Hemnes

Lovund skole, Lurøy

Lyngheim skole, Rana

Nesna skole, Nesna

Rødøy skole, Rødøy

Tjongsfjord skole, Rødøy

Utskarpen barne- og ungdomsskole, Rana

Ytteren barneskole, Rana

Øresvik skole, Rødøy