Det dårlige været har også rammet papirutgivelsen til Rana Blad og abonnentene fikk ikke fredagens avis i sine postkasser som følge av det. Heller ikke lørdag var det mulig å få avisen distribuert ut, noe direktør Rigmor Nygård Hansen beklager.

– Vi hadde håpet papiravisa kunne leveres fredag kveld, men med kolonnekjøring og så stengte fjelloverganger lot det seg dessverre ikke gjøre. Været ga oss større utfordringer enn vi først trodde. Nå ar avisa heldigvis kommet seg over fjellet og vil bli utlevert natt til mandag sammen med mandagsavisen, sier administrerende direktør Rigmor Nygård Hansen.

Også avisa Helgelendingen er rammet av forsinkelser grunner været, mens de fleste andre av avisene til Amedia ikke har møtt like store hinder, som stengte fjellovergange. De har derfor stort sett kommet fram som de skal, mens Helgeland var ei tøffere nøtt å knekke, forteller distribusjonssjef i Amedia, Frode Bruland.

– Vi kan ha lyst til å styre været, men vi får ikke lov, sier Bruland og fortsetter:

– Været rammet papirutgivelsene til både Rana Blad og Helgelendingen og vi prøvde mange alternativer for å få avisene fram i tide.

– Ja, noen lurer på hvorfor ikke fly eller tog ble forsøkt?

– Tog ble forsøkt, men der fikk vi ikke plass. Vi vurderte også fly ei stund, men med det usikre været var det risiko for overflyging og da hadde alle avisene havnet lengre et helt annet sted landet med fare for ytterligere forsinkelser. Også fergetrafikken var rammet. Vi forsøkte de muligheter som var, forsikrer Bruland.

Årsaken til av avisene ikke kan leveres ut med en gang, nå som de er kommet til byen, forklares slik:

– Budselskapet kan ikke ha budene i beredskap i flere døgn, derfor leveres fredags- og mandagsavisen ut samlet. Så beklager vi igjen at været ga så store forsinkelser for papirdistribusjonen.

Normalt går det direkte beskjed ut til den enkelte abonnent om uteblitte aviser eller store forsinkelser. Men i tillegg til været har også dataangrepet rammet Rana Blad og flere andre aviser siste tid, som igjen har gått utover mange avisabonnenter.

– Ettersom abonnementssystemet ikke er oppe og går etter hackingen, så har vi heller ikke hatt mulighet til å sende ut sms med informasjon til abonnementene, sier Rigmor Nygård Hansen.

Hun gjentar tidligere informasjon fra redaktør Marit Ulriksen om at abonnenter som ikke har fått papiravis grunnet dataangrepet får godtgjort for dette.