Klar for VM uten en eneste konkurranse i sommer

Ole Jonny Rønneberg i lufta under nordisk mesterskap i Krusevo i Makedonia i fjor. Samme sted skal det være VM i år, og Rønnberg har nå fått klarsignal for deltakelse.

Ole Jonny Rønneberg i lufta under nordisk mesterskap i Krusevo i Makedonia i fjor. Samme sted skal det være VM i år, og Rønnberg har nå fått klarsignal for deltakelse. Foto:

Årets sesong har blitt sterkt amputert, men Ole Jonny Rønneberg er klar for VM for femte gang på rad.

DEL

– At jeg har fått en VM-plass er jeg stolt av. Det er alltid artig å være med i VM, sier Ole Jonny Rønneberg fra Polarsirkelen hang- og paragliderklubb.

Verdensmesterskapet i paragliding arrangeres i år i Nord-Makedonia, og starter 5. august. Det er tatt ut en tropp på tre mann og en kvinne fra Norge til mesterskapet.

– Jeg drar nedover 1. august slik at jeg får noen treningsdager først. Nord-Makedonia er et lite land og et fint land å fly i. Jeg har vært der en gang tidligere, sier Rønneberg.

VM arrangeres annethvert år, og Rønneberg er med for femte gang på rad. Han var med i sitt første VM i 2011.

– Min beste plassering er en 27. plass fra Bulgaria. Jeg har fått fløye litt lokalt, men trenger konkurransetrening, sier Rønneberg.

Så langt har det ikke blitt noen konkurranser i vår og sommer. Alle rundene i NM har blitt avlyst, bortsett fra på Hvittingfoss, men usikkerhet med været gjorde at Rønneberg valgte å bli hjemme for å spare seg den lange bilturen.

– Etter VM er det nordisk mesterskap og NM i Catalonia i starten av september, så jeg har to store konkurranser å se fram til nå, sier Rønneberg.

Artikkeltags