Gå til sidens hovedinnhold

Fløy inn til 2. plass i Mexico, men det var dagen han ikke kom til mål han virkelig vil huske

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Jonny Rønneberg har igjen vært på tur, og som vanlig i januar i Mexico.

Piloten fra Polarsirkelen hang- og paragliderklubb tok 2. plass i sin klasse (XC) og 5. plass totalt i årets Monarca, en internasjonal konkurranse i Mexico som Rønneberg alltid er med på.

I samme turen legger han også opp til mange treningsdager, og på årets tur ble det 15 dager med flyging i Mexico, og totalt cirka 1.000 kilometer.

– Jeg fløy i over 56 timer på de 15 dagene. Det ble flyging hver eneste dag på årets tur, sier Rønneberg fornøyd.

Fornøyd

Han omtaler Valle de Brava i Mexico som sitt andre hjem. Han tar årlig turen. I år var det totalt 23 nordmenn som var med, og med totalt 150 piloter var det flere totalt sett i konkurransen som varte over seks dager enn det vanligvis har vært.

– Jeg var spent på om jeg ville klare å følge opp fjoråret da jeg ble nummer tre totalt, og jeg er veldig godt fornøyd med det jeg presterte i konkurransen, sier Rønneberg.

Men en av dagene gikk det skeis. Da kom han ikke til mål.

– Heldigvis er det slik at den dårligste konkurransedagen blir strøket i sammendraget, så da er man med selv om man får en bommert, sier Rønneberg.

Landet på landsbygda

Han landet på en stadion langt ute på bygda i Mexico, en såkalt utelanding på paragliderspråket om man ikke kommer til mål, og der fikk han en opplevelse han sent vil glemme.

– Vanligvis er man sint og sur på seg selv når man ikke lykkes, men lokalbefolkningen med mange unger og noen voksne ble helt vill da jeg landet. Jeg glemte at jeg hadde gjort det dårlig. Det er en opplevelse å havne på landsbygda og treffe lokalbefolkningen, sier Rønneberg.

 

Kommentarer til denne saken