Gå til sidens hovedinnhold

Kom først i mål, men vant ikke. Nå blir det paraglidersirkus ved Saltfjellet

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Jonny Rønneberg tok andreplass i norgescup i Hvittingfoss. I pinsa skal landets beste piloter konkurrere i Saltdal.

– Jeg kom først i mål med tre sekund, men ble nummer to, så spør du sikkert hvordan det har seg, sier Ole Jonny Rønnberg i Polarsirkelen hang- og paragliderklubb etter andreplass i helgens norgescup i Hvittingfoss i Buskerud.

Og forklaringen er egentlig ganske enkel. Det er ikke som i et sykkelløp at førstemann over mål nødvendigvis vinner. I paragliding oppnår man poeng, og man tar «leading point» underveis i konkurransen.

– Rolf Dahle, som nok er den beste piloten i landet, dro det meste av konkurransen, særlig i starten. Derfor vant han konkurransen, sier Rønneberg.

Han er likevel fornøyd med andreplassen og konkurransen i Hvittingfoss. Det ble bare en konkurransedag på grunn av værforholdene. Det ble også andreplass for Polarsirkelen hang- og paragliderklubbs Vanja Heggesvik i dameklassen i Hvittingfoss.

I pinsa kommer norgescupsirkuset nordover til Saltdal, og da venter det adskillig bedre konkurranse enn i fjor da Saltdal for første gang arrangerte norgescup.

– Det er langt for dem sørfra å komme nordover, men fjorårets vellykkede arrangement gjør at flere vil ta turen. Det er 50 som er forhåndspåmeldt, sier Rønneberg.

Det blir basecamp på Nordnes camping.

– Vi gleder oss veldig til konkurranse i Nord-Norge. Kortere vei gjør også at flere fra klubben vil delta, sier Rønneberg.

Les også

Klarte ikke superfinale i Brasil, og må til Bulgaria for å gjøre et nytt forsøk

 

Kommentarer til denne saken