Dette er grunnen til at Redningsskøyta venter flere oppdrag denne påska

PÅSKE: RS Ruth Opsahl, stasjonert på Træna, er beredt i påska. Foto: Geir Vea

PÅSKE: RS Ruth Opsahl, stasjonert på Træna, er beredt i påska. Foto: Geir Vea

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Årets sene påske gjør at mange ser mot sjøen i stedet for fjellet. Etter noen dager med båtpuss, legger mange ut på sin første båttur i løpet av påska. Det vil Redningsskøyta merke.

Redningsselskapet har i påska 44 redningsskøyter i beredskap langs norskekysten fra Hvaler til Båtsfjord. Halvparten er bemannet med frivillig besetning som bruker påskeferien til å jobbe dugnad for sikkerheten på sjøen. Så langt i år har redningsskøytene reddet fem mennesker fra drukning og utført nesten 1.200 oppdrag.

Antall oppdrag for redningsskøytene går alltid opp i påska. De fleste oppdragene i påska handler tradisjonelt sett om morkne slanger, dieseldyr og lekkasjer.

– Det er noen klassikere nå i påska. Den vanligste er kanskje dieseldyrene, som er geleaktige alger og sopp som faktisk lever i dieseltanken. Når denne guffa kommer inn i filtrene i båten blir det fort stopp, sier Tommy Gjerland, skipper på redningsskøyta «Inge Steensland» i Arendal.

Redningsselskapets oppdrag i påska skyldes nesten utelukkende manglende vedlikehold av båt og motor, heter det i en pressemelding.

Artikkeltags