Nordland Røde Kors: – Antall oppdrag har tatt seg opp sammenlignet med i fjor

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[AVISA NORDLAND] I en pressemelding som gjelder til og med skjærtorsdag, oppsummerer Nordland Røde Kors påska 2018 slik:

– Antall oppdrag har tatt seg opp sammenlignet med i fjor, men med en tidligere påske er det bedre snøforhold i mange områder enn i fjor når påskeaften var i midten av april, skriver de.

Hittil i påska har det vært 12 oppdrag vært registrert. Av disse har 10 av oppdragene vært knyttet til brudd og forstuinger eller kutt/sårskader. De to siste tilfellene har vært sykdom og utkalling til skred i Svolvær.

Skader i anlegg

I tillegg har det vært skader tilknyttet alpinanlegg både i Glomfjord og Vestvatn (Bodø), de fleste av disse med mindre alvorlighetsgrad (brudd/forstuing), men også ett oppdrag hvor pasient ble transportert med helikopter til Bodø. Det er første gang Bodø Røde Kors har vakt i anlegget og vi har derfor ikke sammenlignbare tall fra tidligere år på dette området.

I Rana har det vært et oppdrag.

Forsterker beredskap

Mange av korpsene starter tilstedevakt fra skjærtorsdag og har dermed forsterket beredskap. Det har hittil vært skredfare 3 (betydelig) som har dominert i Nordland, men med meldt nysnø fra lørdag er det meldt faregrad 4 (stor) i Ofoten, Salten og Saltfjellet.

Bruk vettet

Mange av skadene er mindre, som ett overtråkk eller benbrudd som ikke er medisinsk kritiske, men som kan bli kritisk om man ikke har utstyr til å klare seg før hjelpen kommer.

– Husk derfor fjellvettregel nummer 5, «Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.» slik at man kan ta vare på den skadde fram til hjelpen kommer, oppfordres det avslutningsvis.

Artikkeltags