Gå til sidens hovedinnhold

Påvist koronasmitte hos beboer i Hemnes. Smitten har sammenheng med smitte påvist i Rana

En person testet positivt på hurtigtest for covid-19 fredag 26. februar. Personen er fra Hemnes og er nærkontakt til den som testet positivt i Rana tidligere i uken.

Personen er satt i isolasjon.

Smittesporingsteamene i Hemnes og Rana har i fellesskap gjennomført smitteoppsporing, og har tatt høyde for at det trolig dreier seg om et mutert virus. Nye nærkontakter er varslet og satt i karantene.

- Vi har så langt fått svar på fleste av prøvene som ble tatt på torsdag. Samtlige er negative. Det ble tatt 155 prøver i går og vi forventer svar på disse i løpet av dagen. 120 personer er i nærkontaktkarantene og et ukjent antall er i ventekarantene, opplyser kommuneoverlege Frode Berg i Rana.

Han forteller at det viktig å påpeke at den smitten, som nå har kommet i Hemnes, ikke har noen sammenheng med de to smittetilfellene i Hemnes kommune i forrige uke.

Det er tatt mange prøver de siste dagene.

- At vi så langt bare har én positiv prøve blant nærkontaktene er bra. Vi har fått god oversikt og føler akkurat nå at vi har kontroll. Vi venter fortsatt svar på mange prøver og er forberedt på at dette kan endre seg, fortsetter kommuneoverlegen.

Kommentarer til denne saken